Emniyet Personeli

POMEM'lere Başvuruların Artması İçin Şartlar Nasıl Olmalıdır?

Bilindiği gibi 20. dönem POMEM alımında başvuru sayısı yetersiz kaldı. 20. dönem POMEM alımında başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu bir açıklama yaptı ve 21. dönem POMEM için 12 bin polis alımı yapılacağını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu’nun açıklamalarını ziyaretçilerimize hatırlatıyoruz;

12 BİN POLİS ALINACAK

“Türkiye genelindeki POMEM’lere ilişkin planlama yapıldı. Bu çerçevede Yozgat POMEM’e 620 erkek 400 bayan olmak üzere toplam bin 20 öğrenci eğitime alındı. Önümüzdeki Çarşamba gününe kadar sürecek intibak eğitimleri başladı. Daha sonra eğitim öğretime başlayacağız. Burada gençlerimize, hukuk, insan hakları, atış gibi polislik mesleğini ilgilendiren bütün bilgi verilecek. Buradaki arkadaşlarımız, ülkemizin çeşitli üniversitelerinden mezun olmuş, yarısına yakını askerliğini yapmış nitelikli gençlerdir. Bu gençlerimiz 9 ay sonunda A’dan Z’ye polislik mesleğini öğrenmiş olarak buradan ayrılacaklar. Bütün gençlerimize başarılar diliyorum.” Bu açıklamaların yanı sıra Şaban Kütükoğlu açıklamalarında 12 bin polis alımı yapılacağını ifade etti.

BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLMALIDIR?

Bilindiği gibi 20. dönem POMEM alımında başvuru sayısı yetersiz kalmıştı. Bu konu gündeme geldiğinde başvuru şartlarının esnetilmesi hakkında talepler de gündeme geldi. Bu kapsamda adaylarımızın ve ziyaretçilerimizin görüşlerine önem veriyoruz. POMEM alımlarında başvuru sayısının artması için genel şartların nasıl olması gerekmektedir. 

Konu ile ilgili olarak genel şartların nasıl olması gerektiği hakkında görüşlerinizi ve yeni POMEM alımındaki taleplerinizi aşağıdaki linke tıklayarak çıkan ekranda yorum yaparak belirtebilirsiniz.

POMEM Alımı Başvuru Şartlarının Nasıl Olması Gerektiğini Forum Sayfamızda Diğer Adaylarla Beraber Tartışıyoruz. Sizlerde Görüş ve Taleplerinizi Belirtmek İçin TIKLAYIN.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Sözlü ve mülakat puanlarını sözlü ve mülakatta söylesinler ozaman adalet olur

  2. Bence gereken şartlar ….30 yaş sınırı Önlisans mezunu Kpps 60 puan almış bayan ve erkek adaylar Masa başı işlerde engelli Arkadaşlar…. Kısıtlayıcı şartlar yerine daha Özgür şartlar yer alsın…..

  3. Pomem için kesinlikle önlisansa hak tanınmalı. Katılımın artacağı kesin diyorum

  4. Linkten üye olma şartı var. Kaldırırsanız önerilerini yazabilirim.

  5. En az lise mezunu alınsın. Ve bayan adaylara kesinlikle yer ayrılsın.

  6. ÖNLİSANS KESİNLİKLE BAŞVURABİLMELİ VE YAŞ ŞARTI ESNETİLSİN.lisans mezunu fazlasıyla aldılar zaten..

  7. En az lise mezunu alınmalı. Ve kesinlikle bayanlara yer ayrılmalı lütfen.

  8. Yaş sınırının ve öğrenin durumunun önlisans a indirilmesi şart

  9. On lisans kesinlikle sart. Genel standartlar boy vs onlara bisey diyemem ama on lisanstan alim olursa beautiful artacagina inaniyorum. Zaten pmyolarda on lisans duzeyi 9 aylik bi ettim icin failure yada" 4 yillik" okuldan mezun olma sarti biraz ilginc dogrusu

  10. On lisans kesinlikle sart. Genel standartlar boy vs onlara bisey diyemem ama on lisanstan alim olursa basvurularin artacagina inaniyorum. Zaten pmyolarda on lisans duzeyi 9 aylik bi
    ettim icin fakulte yada" 4 yillik" okuldan mezun olma sarti biraz ilginc dogrusu..

  11. Önlisans mezunu kesinlikle alınmalı ve bayan alımı artırılmalı

  12. Lise ye kadar alıp polisliğin içinde ayrılmalıdır bunlar yoksa böle şartlarla olcak iş değil bunlar emniyetin içinde kademeyle ayrılır yani sonradan

  13. Bence mülakat elemelerinde daha esnek olabilirler. 2 kere denedim ikisindede elendim birincisinde spordan diğerindede doktora yapıyor olduğum için. Vasıflı olsak eeleniyoruz olmasak zaten mülakata giremiyoruz anlayamadım neden eleniyoruz yada halen mesleğimizi icra edemiyoruz.

  14. Kesinlikle yaş sınırı yükseltilmeli. İnsanlar mağdur oluyor. Vatansever bir çok genç polis olamıyor. Ayrıca kpss de 2016 yılı puanları olanlarda başvurabilmeli. Taban puan ise 50 olmalı. Sonuçta polislik mesleği puanlarla olacak bi iş değil, yürekle sevgiyle olacak bi iş…

  15. Kesinlikle yaş şartı 35 olmalı. Kpss 50 puan baraj olmalı ve 2016 kpss de alınmalı. Aksi halde vatansever ve polislik mesleğini gerçekten sevenler peğil, sadece puanları yüksek olanlar girer. Yazık gençlere.

  16. Yaş en az 35 olmalı. Kpss şartı kalkmalı. Çünkü çok gereksiz. Sınavlar mesleğe uygunlukla alakalı olmalı, kpss ile ancak türkçesi matematiği iyi polis alınır, gerçekten polis olabilecek yapıda insanlar belirlenmrli ve alınmalı.

  17. Kpss 50 puana çekilmeli. Yaş 35 olmalı. Sınavlar samimi olmalı. Puanla değil yürekle yapılır bu meslek. Kpss nedir ya, kaldırın şunu.

  18. Boy şartı 1.64 olmalı boy ve kiloda +2,-2 tölerans olmalı yürekle samimiyetle yapılacak bi meslekken milimle insanlar eleniyor.

  19. Lise mezunuda olum emniyetin içinde sınıflara ayrılmalıdır böle her defasında üniversite mezunu olursa hiç bulamazsınız

  20. Binlerce önlisans mezunu izsiz ve pomem alımları yetersiz diyorsunuz neden görmüyorsunuz bu önlisans mezunlarini kesinlikle önlisans pomeme alınmalı

  21. pomem lisanslar için oluşturulmuştur başvurular zaten yeterli sadece kendi adamlarını almayı bıraksınlar saçma salak şeyden adam eleyip sonra başvuru yetersiz diyorlar eğer para kazanmaksa mevzu yaş şartını biraz esnetin kardeşim.

  22. Abi lisans olsun ön lisans olsun veya lise mezu hakkıylan seçim yapılmadıkdan sonra gerisi boş eyer polis alımı yapılacaksa burdan devlet büyüklerine sesleniyorum delikanlı gibi bu işi hakedene verin vatan sevgisi olana verin Yok sunum amcası bakan sunun dayısı millet vekili bırakın artık hak yemeyi yeter artık hesap veremeyeceksiniz..!!!

  23. yaş şartı uzman memurluk gibi, daha doğrusu birçok kurumda olduğu gibi 35 olmalı…

  24. Devleti vatani ve milleti için bu görevi yapabilecek adaylar önceliklendirilmelidir.
    Bu iş yürek meselesidir daha sonra aranan şartlarda fiziksel özellikler işini yapmaya engel teşkil ediyor ise zaten elenmelidir.
    Ben ön lisans mezunuyum , sıvalarda başarılı olma ihtimali herkesin %50 lakin sınav ile olacak şey değil.o görevi layiki ile yerine getiren, giyindiği üniformayı gurur ile taşıyan kişiler bunu hak etmelidir. Sınava girip kazanıp bir çok hain çıkan Fetoculardan değil benim ve benim düşüncelerime saygı duyan ve işi isteyen herkes görevini yapmalıdır. Biz devletin milletin yaninda oluyorsak sizde bizim yanımızda olun. Bu görevi gerçekten isteyenlere verin…

  25. Bence burda herkes kendine gore cvp verio bn genel olarak soyluorum sadece onlisansa indirgenmeli mezuniyet.bakin nasıl artio basvurular.

  26. kpss puanı ile lise muzunu dahil ön lisans ve lisans mezunları arasından şartları tutanları almalıdırlar aksi taktirde serçme şansları olmadığından polisliğe elverişli olsun olmasın alım yapılıyor