Öğretmen

Öğretmen Adaylarını Memnun Edecek Bir Mülakat Sistemi Geliyor!

Öğretmen adayları tarafından kurulan ve kısa sürede binlerce üyesi olan Öğretmen Atamaları Mücadele Derneği bugün Hamza Aydoğdu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Derneğin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü  Hamza Aydoğdu’nun mülakatlarda yapılan haksız puanlamanın farkında olduğu ve bunun üzerinde çalıştıkları ifade edildi.

Dernek adına görüşme yapan öğretmen adaylarının verdiği bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen adaylarının da memnun olacağı bir mülakat sisteminin getirilmesi için çalışıyor.

Peki öğretmen adaylarının memnun kalacağı bir mülakat sisteminin getirilmesi mümkün müdür?

Öncelikle atama bekleyen öğretmen sayısının 400 bini geçtiğini belirtelim. Bir çok ülkenin nüfusunu geçmiş olan bu çoğunluğu memnun etmek çok kolay bir iş olmayacaktır.

İkinci ve en önemli unsur ise ‘mülakat’ kelimesine olan bakış açısı. Ne yazık ki ülkemizde ‘mülakat=torpil’ olarak görülmekte ve bunun haklı bir eşitleme olduğuna dair güçlü kanıtlar bulunmaktadır. Güvenlik soruşturmasının şart olduğunu 15 Temmuz sürecinde gayet iyi anladık. Fakat mülakat sisteminin getirilmesi ile birlikte şaibeler de gelmeye başladı. Torpil yapıldığına dair haberlerin sayısı artmaya başladı ve ülkenin en güvenilir kurumu güvensiz bir hale gelmeye başladı.

Bu nedenledir ki, ne şekilde olursa olsun mülakat sisteminin kabul edilmesi mümkün değildir. Güvenlik soruşturmasından geçen adayların KPSS ve ÖABT sınavları sonucu elde edilen P10 ve P121 puanlarına göre atanması daha güvenilir ve daha sağlıklı olacaktır.

Kamupersoneli.net/Özel Haber

Bir Yorum

  1. 2017'de 10 bin alım yapilacagi da soylenmis. Keske bunu da yazsaydiniz. 2019 seçimleri dusunulerek atama yapilmiyorsa unutmayin ki 2019'da da yine bu derdi çeken bizler oy kullanacagiz. Bu yaşadiklarimiz unutulmaz. Beklentimiz 2017 puaniyla en az 50 bin