Öğretmen

Ağustos Atamasında En Şanslı Branşlar Hangileri Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirecek. Yapılacak olan sözleşmeli öğretmen atamasında hangi branşların ön plana çıkacağı merak ediliyor. Bu haberimizde sizlere Ağustos ayında yapılacak olan atamada en şanslı branşların hangileri olacağını aktaracağız.

İşte madde madde Ağustos atamasında en şanslı branşlar:

1) Sınıf Öğretmenliği

Her atamada olduğu gibi Ağustos atamasında yine sınıf öğretmenliği mezunlarına ayrılacak kontenjan diğer bölümlere ayrılan kontenjandan fazla olacak. 

2) İngilizce Öğretmenliği

Milli Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Hazırlık sınıfı uygulamasını pilot illerde faaliyete geçirecek. Bu nedenle bu atamada en çok kontenjan ayrılan bölümlerin ikincisinin İngilizce öğretmenliği olması bekleniyor.

3) Okul Öncesi Öğretmenliği

Milli Eğitim Bakanlığının diğer bir projesi ise okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmek. Bu nedenle Bakanlık önümüzdeki atamalarda bu bölüme ayırdığı kontenjan sayısını arttıracak. 

4) İlköğretim Matematik Öğretmenliği

5) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği

Yapılacak olan 10 bin öğretmen atamasında en çok kontenjan ayrılan 5 bölüm yukarıdaki gibi olacaktır. Kontenjan dağılımı ile ilgili detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net / Özel Haber

Bir Yorum

  1. Kesinlikle haksızlık madem diğer bölümlerin ataması yok o zaman tercih klavuzlarinda belirtmesinler.Ataması olmayan bölüm kalksın.

  2. Aynen ataması olmayan bolumler kaldrisinlar artık madem atama yok bu yok o kdr fakir çocuğu boşuna okumasın o zorluklarla devletin buna dur demesi lazım her bölüm kaç tane atama yapicaksa o civarı öğrenci alsın bolumlere yeter artık nolucak bu ülkenin hali

  3. Ya arkadaş bu ülke de erkek öğretmen de var
    Öğretmenlerle alakalı "her haber de" neden bayan öğretmen görseli kullanılır hayret bir şey..

  4. tarıh ögretmenı neden atanmıyor o kadar masraf edılıyor yazık velilere ve okuyanada