2017 Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı Yapılacak Mı?

Bilindiği gibi Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu 21. dönem POMEM için 12 bin polis alımı yapılacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından adaylar POMEM için normal polis memuru mu yoksa Polis Özel Harekat alımının yapılacağını merak etmeye başladılar. 

POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu açıklamalarında “Türkiye genelindeki POMEM’lere ilişkin planlama yapıldı. Bu çerçevede Yozgat POMEM’e 620 erkek 400 bayan olmak üzere toplam bin 20 öğrenci eğitime alındı. Önümüzdeki Çarşamba gününe kadar sürecek intibak eğitimleri başladı. Daha sonra eğitim öğretime başlayacağız.” “Burada gençlerimize, hukuk, insan hakları, atış gibi polislik mesleğini ilgilendiren bütün bilgi verilecek. Buradaki arkadaşlarımız, ülkemizin çeşitli üniversitelerinden mezun olmuş, yarısına yakını askerliğini yapmış nitelikli gençlerdir. Bu gençlerimiz 9 ay sonunda A’dan Z’ye polislik mesleğini öğrenmiş olarak buradan ayrılacaklar. Bütün gençlerimize başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi. 

PÖH ALIMI YAPILACAK MI?

Alımı yapılacak olan polislerin hangi birim için yapılacağı henüz kesinleşmedi. Ayrıca Polis Özel Harekat alımı hakkında herhangi bir gelişme bulunmuyor. Adaylar sitemiz gönderdikleri geri bildirim ve yorumlarda 2017 için Polis Özel Harekat alımının yapılmasını talep ediyorlar.

Exit mobile version