Öğretmen

MEB Yeni Öğretmen Ataması İçin Duyuruyu Ne Zaman Yapacak?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında hareketli saatler yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan 20.127 öğretmen ataması gerçekleştirildi. Ataması yapılan öğretmenlerden gerekli evrakları atandıkları ilin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etmeleri istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı bir yandan sözleşmeli öğretmenlerin göreve başlama işlemlerini yürütürken diğer yandan yeni sözleşmeli öğretmen ataması için hazırlıklara başlayacak.

Daha önceden açıklaması yapılan 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması için bir atama takvimi oluşturulacak. Bölüm bazında ihtiyaç sayıları belirlenerek branşlara göre kontenjan dağılımı gerçekleştirilecek. Ardından kontenjan dağılımı açıklanacak ve öğretmen adaylarından mülakat sınavı için başvurular alınacak. Daha önceden belirlenen tarihlerde mülakat sınavları yapılacak. Ardından mülakat puanları açıklanacak. Adayların atama işlemleri için başvuruları alınacak. Atama sonuçları ve göreve başlama işlemleriyle birlikte takvim sonlandırılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada takvimin Şubat ayına kadar uzayabileceğini söyledi. Takvimin bu kadar uzamasının sebebi ise öğretmen adaylarının güvenlik soruşturmasından geçecek olması.

Peki MEB Yeni Öğretmen Ataması İçin Duyuruyu Ne Zaman Yapacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılında 8 Ağustos 2016 günü duyuruyu yapmıştı.

2017 yılında ise yine aynı tarihte veya bir hafta sonrasında duyurunun yapılması bekleniyor. MEB tarafından duyuru yapıldığı taktirde sizlerle anında paylaşacağız.

Kamupersoneli.net/Özel Haber

Bir Yorum

  1. Söz verildiği gibi ağustos ayı ataması için acilen ilana çıkılmalıdır