DGS Giriş Belgeleri Ne Zaman Yayımlanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden 24 Mayıs 2017 tarihinde yayımlanan duyuru ile 2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları başladı. Dikey Geçiş Sınavına başvurular 1 Haziran 2017 tarihine sona erdi. Sınav hakkında ve sınav giriş belgelerinin ne zaman yayımlanacağına ilişkin detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2017 DGS) başvuru işlemleri ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapıldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacak olan Dikey Geçiş Sınavı hakkındaki detaylar ise şöyle;

DGS DETAYLARI

Dikey Geçiş Sınavına başvurular 24 Mayıs 2017 tarihinde başladı ve 1 Haziran 2017 tarihine kadar devam etti. Adaylar başvurularını tamamladıktan sonra başvuru ücretlerini 2 Haziran 2017 tarihinde mesai bitimine kadar ÖSYM tarafından belirlenen bankalara yatırdılar. Adaylar başvuru ücreti olarak 90 TL yatırmışlardır.

Ayrıca konu ile ilgili olarak ÖSYM Başkanı Ömer Demir’in açıklamalarına istinaden DGS için ek başvuru süresi açıldı ve adaylar 14 Haziran 2017 tarihinde ek başvurularını yaptılar. Adaylar ek başvurular için de 135 TL ücret ödediler. 2017 Dikey Geçiş Sınavı 23 Temmuz 2017 tarihinde saat 10.00’da uygulanacaktır. Sınavda adaylara soruları yanıtlamaları için 140 dakika süre verilecektir.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK? 

2017 Dikey Geçiş Sınavı ÖSYM tarafından 23 Temmuz’da uygulanacak. Sınav tarihi yaklaşıyor. Bu kapsamda sınav giriş belgelerinin Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 14 Temmuz 2017 Cuma gününe kadar yayımlanması bekleniyor. Sınav giriş belgeleri yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version