KPSS ÖABT Ertelenecek Mi? ÖSYM'den Açıklama Bekleniyor !

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT), ÖSYM sınav takvimine göre 16 Temmuz Pazar günü yapılacak ancak 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde halkımızın geceyi meydanlarda geçirmesi bekleniyor. Dolayısıyla Alan Bilgisi Sınavının ileri bir tarihe ertelenmesi ve 30 Temmuz’da yapılması söz konusu olabilir. 

Geçtiğimiz günlerde “ÖSYM, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavını Erteleyecek” başlıklı haberimizde KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin ileri bir tarihe ertelenebileceğini ve ertelenmesinin sebebini ziyaretçilerimizle paylaştık. 

Darbe girişiminin 1. yıl dönümünde halkımız gece geç saatlerde sokağa çıkacak, gece boyunca camilerden sela okunacak. Gece 00.13’ten itibaren 81 ilimizde demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlara doğru yürüyüşler gerçekleşecek ve sabaha kadar 15 Temmuz’un yıl dönümünde demokrasi nöbetleri tutulacak. Ayrıca darbe girişiminin yıl dönümüne ilişkin Meclise ilk bombanın atıldığı gece saat 02.32’de TBMM Genel Kurulu özel gündem ile toplanacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yapacak.

ÖSYM’DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR !

KPSS ÖABT’nin ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin görüşlerimizi ziyaretçilerimizle paylaşkonu, kamuoyunun gündemine geldi. Yaptığımız haberlerin ardından ÖSYM KPSS ÖABT sınav giriş belgelerini yayımladı ancak sınavın ertelenip ertelenmeyeceği hakkında bir açıklama yapmadı. Adayların akıllarındaki soru işaretlerinin giderilmesi için ÖSYM’den bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz. 

Konu ile ilgili olarak ÖSYM veya ÖSYM yetkililerinden bir açıklama yapıldığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Exit mobile version