Adaylar Tek Ses Oldu: Lise ve Ön Lisans Mezunu Polis Alımı Yapılsın!

Bilindiği gibi en son dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 20. dönem POMEM 10 bin polis alımı gerçekleştirildi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan söz konusu polis alımında 9000 erkek aday 1000 kadın aday için kontenjan ayrıldı. 

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda ise 10 bin polis alımı sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. Yayımlanan duyuruda “20.Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Sınav sonucunda 7.423 erkek, 1.000 kadın aday Polis Meslek Eğitim Merkezlerine planlanmıştır. Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir. Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitemizde açıklanacak, yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak yedek planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitemizi takip etmeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi. 

LİSE VE ÖN LİSANS MEZUNU POLİS ALIMI YAPILSIN TALEBİ

Toplamda 10 bin polis alımına yapılan başvuru sayısının az olmasından dolayı 8 bin 423 aday yerleşti. Bu kapsamda yeni polis alımının olup olmayacağı merak ediliyor. Ancak adaylar çeşitli sosyal paylaşım platformlarında seslerini duyurarak lise ve ön lisans mezunu polis alımı yapılmasını talep ediyorlar. 

Kalan kontenjanlar için yeni bir polis alımının yapılıp yapılmayacağı ve başvuru şartlarının neler olacağı hakkında bir açıklama yapılmadı. Kamupersoneli.net olarak açık kalan kontenjanlar için yeni alımların yapılıp yapılmayacağına ilişkin yetkililerden açıklama yapmalarını talep ediyoruz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version