10 Bin Polis Alımında Başvuru Sayısı Yetersiz Kaldı ! Yeni Alım Yapılacak Mı?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 20. dönem POMEM 10 bin polis alımı sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. Yayımlanan duyuruda kaç kişinin açık kadrolara yerleştiği ifade edildi. 

BAŞVURU SAYISI YETERSİZ KALDI

Polis Akademisi Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda 7 bin 423 erkek adayın ve 1000 kadın adayın yerleştiği ifade edildi. Toplamda 10 bin polis alımı yapılacakken başvuru sayısının azlığından dolayı sade 8 bin 423 aday yerleşebildi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “20.Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Sınav sonucunda 7.423 erkek, 1.000 kadın aday Polis Meslek Eğitim Merkezlerine planlanmıştır. Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir.” ifadelerine yer verildi. 10 bin polis alımı sonuçlarına ilişkin yedek planlamaların detayları ve sonuçların görüntülenmesi için TIKLAYIN.

YENİ POLİS ALIMI YAPILACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 20. dönem POMEM 10 bin polis alımında adaylardan Lisans mezunu ve 18 ile 27 yaş (dahil) aralığında olmaları istendi. Bu kapsamda başvuru süreci devam ederken medyada söz konusu alıma bu şartlardan dolayı başvuruların yetersiz olacağı ifade edilmişti. Söz konusu polis alımına başvurular yetersiz kaldı ve toplamda 8 bin 423 aday yerleşebildi. 

Bu kapsamda açık kalan kadrolar için başvuru şartlarının yeniden düzenlenip yeni bir polis alımının yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Adaylar çeşitli sosyal medya paylaşımlarında ve forum sitelerinde yeni bir alımın yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladılar. Ancak yetkililerden konu ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmadı. Yeni bir alımın yapılıp yapılmayacağına ilişkin yetkilileri açıklama yapmaya davet ediyoruz. 

Polis Akademisi Başkanlığı veya Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından söz konusu alıma ilişkin bir açıklama yapıldığında ziyaretçilerimizi anlık olarak sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version