Sevgili Kamu Kurumları… Adaylara Bunu Yapmak Zorunda Mıydınız?

2016 KPSS’ ye girip atama bekleyen milyonlarca adayın durumu çok karışık.  

Bilindiği gibi KPSS 2017/1 Merkezi ataması, KPSS 2017/6 Tapu ve Kadastro Personel Alımı ve KPSS 2017/7 Gıda ve Tarım Bakanlığı personel alımına ait tercihler hepsi aynı döneme haziran ayının son günlerine denk geldi. Kamu kurum ve kuruluşları alım yaparken 365 günün sadece ve sadece 10 gününe alımları sıkıştırdı. Doğal olarak adayların hepsinin kafası karıştı.

Bu yetmiyormuş gibi bir de KPSS 2017/1 merkezi atama için tercihler sona ermiş olmasına rağmen, İçişleri̇ Bakanlığı 1545, PTT 1750 ve KYK 1044 personel alım sonuçlarını açıklayamadı. Yüksek puanlı adaylar birden çok yere muhtemelen atanmak için başvurmuştur. Yani bu demektir ki aday eğer iki yere aynı anda atandıysa birine gitmeyecektir. Bunun sonucu olarak da kadrolar boş kalacak ve atama bekleyen adaylar hak kaybına uğrayacak.

Peki bu böyle olmak zorunda mıydı? Devlet Personel Başkanlığı, Kamu kurumları ve ÖSYM bir araya gelerek neden bunu koordine etmediler? Hadi hepsini geçelim, torpil söylentilerinin önüne geçmek için neden bütün alımlar KPSS 2017/1’de merkezi atama olarak yapılmıyor?

Lütfen ama lütfen milyonlarca adayın sesine kulak verin, kamuya personel alımlarını daha düzenli ve koordineli yapalım. Her şeyden önemlisi mülakatı kaldırıp tüm alımları merkezi atama ile yapalım.

Kamupersoneli.net / ÖZEL HABER

Exit mobile version