ÖSYM, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavını Erteleyecek

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT), ÖSYM sınav takvimine göre 16 Temmuz Pazar günü yapılacak ancak 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde halkımızın geceyi meydanlarda geçirmesi bekleniyor. Dolayısıyla Alan Bilgisi Sınavının ileri bir tarihe ertelenecek. ÖABT’nin 30 Temmuz’da yapılması söz konusu olabilir. 

15 Temmuz Gecesi Halk Meydanlarda Olacak

Darbe girişiminin 1. yıl dönümünde halkımız gece geç saatlerde sokağa çıkacak, gece boyunca camilerden sela okunacak. Gece 00.13’ten itibaren 81 ilimizde demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlara doğru yürüyüşler gerçekleşecek ve sabaha kadar 15 Temmuz’un yıl dönümünde demokrasi nöbetleri tutulacak. TBMM’nin vurulduğu 02.32’de TBMM Genel Kurulu, özel oturumda toplanacak ve tören yapılacak. Yine 02.32’de Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yapacak. 

Öğretmen Atamaları Ekim’de

MEB, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının ardından 10 bin öğretmen daha alacak. Başvuruların Eylül ayında alınıp atamaların da yine Ekim ayında yapılması bekleniyor. ÖABT sonuçları normal takvime göre 4 Ağustos’ta açıklanacaktı ama ÖSYM sınav tarihini değiştirirse ÖABT sonuçları daha ileri bir tarihte açıklanacak. 

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: 15 Temmuz’un yıl dönümü olduğu için hem güvenlik açısından hem de öğretmen adaylarının da geceyi meydanlarda geçirecek olmasından Alan Bilgisi Sınavının ileri bir tarihe ertelenmesi bekleniyor. En uygun tarih 30 Temmuz gözükmektedir. Hafta içinde ÖSYM’den konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılacaktır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Exit mobile version