Mülakatlar Kaldırılsın, Meydanlarda Kutlama ve Şenlikler Yapılır

Dün bazı internet sitelerinde öğretmen atamalarında mülakat sisteminin kaldırılacağına dair haberler dolaşmaya başladı. Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN da öğretmen alımlarındaki mülakat sisteminin kaldırılması ve adaylara bayram müjdesi verilmesi gerektiğini dün gece sosyal medya hesabından ifade etti.

Sayın YALÇIN’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalar şöyle: “Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a ‘Bayram Çağrısı’ yapıyorum. Bayram çağrımda farklı bir şey söylemiyorum. Aynı şeyi tekrarlıyorum. Öğretmen alımında mülakat uygulamasına ilk gün hangi gerekçeyle karşı çıktıysak, belirli aralıklarla aynı çağrıyı yaptıysak, Bu günde farklı bir şey söylemiyoruz. Sayın Bakan’a en son sosyal medya üzerinden 18.05.2017’de çağrıda bulundum.15.06.2017’de ise ziyaret ettim. Her ziyaretimizde aynı şeyi tekrarlayarak; “mülakat uygulaması yerine güvenlik soruşturması tercih edilmeli” diyerek ısrarımızı yineledim. Sayın Bakan, son ziyaretimizde; “mülakatla ilgili kesin cümle kurmuyorum ama bizde değerlendirmeler yapıyoruz” diye cümleler kurdu. Kesin cümleler kurulmadığı için heyet olarak ısrarımızı yineleyip ziyaretimizi bitirdik.

Bazı internet sitelerinde konu tekrar haber oldu. Hakkımızı teslim eden haberlere teşekkür ediyorum. Ama asıl teşekkürü Sayın Bakan’a yapmak İçin ‘Bayram Çağrısı’nda bulunuyorum. Çağrımdır. Bayramı öğretmen adaylarına çifte bayram yapmak elinizde. Gelin bayram bitmeden bir güzellik yapın ve anlamsız mülakat sondu. Bitti deyin. Mülakat konusunda; Bakanlığın ısrarı da Eğitim-Bir-Sen olarak ısrarımız da adayların ızdırabı da bitsin. Bayram çifte bayram olsun. Öğretmen adayları için mülakat tarihte yerini alırken adayların yüzünde tatlı bir tebessüm kalsın. Bayram hediyesi için fırsat bu fırsat.

DEĞERLENDİRME:

1-Kamupersoneli.net olarak mülakatların tümden kaldırılması gerektiğini sürekli yazdık. Sadece öğretmen alımlarında değil diğer tüm kurumlardaki mülakatla memur alımına son verilmelidir. Öğretmenlere mülakat yokken açıkçası sesimizi fazla duyuramadık, memur adayları da sesini fazla duyuramadı. Öğretmen atamalarına mülakat gelince hem sendikalar hem de öğretmen adayları mülakata yüksek sesle karşı çıktı.

2-Gelinen noktada; dünkü haber ve açıklamalar öğretmen adaylarını heyecanlandırsa da MEB’in nasıl bir çalışma içinde olduğu şu an için bilinmiyor. Daha doğrusu mülakatla atamayı MEB’de kimler istedi, tekrar mülakattan kimler vazgeçecek?  Sağlık Bakanlığı da personel alımına mülakatı getirdi ama ihtiyaca bağlı olarak KPSS puan üstünlüğüne göre atamaların yapılacağı belirtildi. Nitekim son 16500 personel atamasını ÖSYM yaptı. MEB’in de mülakatı tümden kaldırmak yerine Sağlık Bakanlığı gibi ihtiyaca göre puan sıralamasına göre atamaları yapması beklenebilir.

3-Kamupersoneli.net olarak iddialı bir cümle kurmak istiyoruz: Kamuya personel alımlarındaki mülakatlar tümden kaldırılsın, meydanlarda kutlamalar ve şenlikler yapılacaktır. Mülakatların tümden kaldırıldığı gün ülkemizde bir bayram sevinci yaşanacaktır. Mülakat sadece öğretmenlerin sorunu değildir, mülakat devlet ve millet olarak hepimizin sorunudur. Tüm memur adaylarının sorunudur. Bir kez daha söylüyoruz. Mülakatlar kaldırılsın, herkes demokrasi şenliklerinde meydanlarda ele ele verecektir.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Exit mobile version