Tatil Başladı, Öğretmenlere Performans Notu Verilmeyecek Mi?

17 Nisan 2015 tarihinde yayımlanan MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ’nin 54. maddesine göre tüm öğretmenlere ders yılı sonunda okul müdürünün performans notu verilmesi kararlaştırılmıştı.

İlk uygulama 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonunda başlamıştı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı sonunda öğretmenlere performans notu verileceğine dair henüz resmi yazı yayımlanmadı.

YÖNETMELİĞİN İLGİ MADDESİ

MADDE 54 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında, Bakanlığa bağlı her derece ve türden eğitim kurumunda görev yapan ve adaylık sürecini tamamlamış olan öğretmenlerin başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere her ders yılı sonunda, görev yaptığı eğitim kurumunun müdürü tarafından değerlendirmesi yapılır.

(2) Değerlendirme ölçütleri olarak Ek-3’te yer alan Form esas alınır. Değerlendirmeler ders yılı bitiminden itibaren bir ay içinde, MEBBİS üzerinde oluşturulacak modül üzerinden gerçekleştirilir.

(3) Bu madde kapsamındaki değerlendirmelerin Bakanlıkça duyurulacak usul ve esaslar çerçevesinde, zamanında, nesnel ve tarafsız şekilde yürütülmesinden ilgili il millî eğitim müdürü sorumludur.

(4) Bu değerlendirmeler öğretmenlere başarı belgesi verilmesinde dikkate alınır.

(5) Değerlendirmelerin yapılmasına ilişkin ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamayı yönlendirmeye Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü yetkilidir.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Seminer dönemi bitti, öğretmenlerin tatili de başladı ancak okul müdürleri tarafından performans değerlendirmeleri sisteme henüz girilmedi.  Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili resmi bir yazı yayımlaması bekleniyor. Öğretmen Performans Değerlendirmesiyle ilgili yönetmelikte son aşamaya gelinmiş durumdadır. Maliye Bakanlığı’nın da görüşü alındıktan sonra ilgili yönetmelik çıkacaktır. Buna bağlı olarak da öğretmenlere performans puanının verilip verilmeyeceği, ne zaman ve kimler tarafından verileceği kesinlik kazanmış olacaktır.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Exit mobile version