Kpss

KPSS 2017-1’de 56 Belediye, 15 İl Özel İdaresi Personel Alacak

KPSS 2017-1 merkezi memur atamaları kontenjanlarında mahalli idareler sürprizi yaşandı. Belediyeler ve il özel idareleri uzun bir aradan sonra ilk kez farklı unvanlarda personel alacak. 56 Belediye, 15 il özel idaresi toplamda 1213 personel alımı yapacak.                     

KPSS 2017-1’de Personel Alımı Yapacak Belediyeler (56 Belediye)

Gebze, Cizre, Bursa Büyükşehir, Serdivan, Beşikdüzü, Yenişehir (Diyarbakır), Kızıltepe, Boğazlıyan, Viranşehir, Küçükçekmece, Düzce, Batman, Bayrampaşa, Hatay Büyükşehir, Diyarbakır Büyükşehir , Osmaniye,  Tunceli, Beğendik, Ağrı, Sultangazi, Nusaybin, Aksaray, Sultanhanı, Karatay, Kalkandere, Karamanlı, Çatalağzı, Yenişarbademli, Rize, Osmangazi, Hemşin, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Kadıköy,  Bayrampaşa, Şişli, Beşiktaş, Şehitkamil, İspir, Bismil, Siverek, Dicle, Beyşehir, Kıyıköy, Bozköy, Ahmetli (Manisa), Karaçoban, Akşehir, Başçiftlik, Pamukkale, Yeşilova (Aksaray), Ağaçören, Sultanhanı, Çamlıbel (Tokat), İliç, Adilcevaz, Haliliye, Suruç.

KPSS 2017-1’de Personel Alımı Yapacak İl Özel İdareleri (15 İl Özel İdaresi)

Kastamonu, Karaman, Ardahan, Hakkari, Zonguldak, Çorum, Kırklareli, Uşak, Bolu, Çanakkale, Bartın, Sinop, Kilis, Muş, Bitlis. 

Mahalli İdareler Alım Yapılacak Unvanlar

Zabıta Memuru, İtfaiye Eri, Tekniker, Teknisyen, Kaloriferci, Bekçi, Hizmetli, Anbar Memuru, VHKİ, Tahsildar, Ayniyat Memuru, Bilgisayar İşletmeni, Memur, Sağlık Tekniker, Veznedar, Şoför, Muhasebeci, Mühendis, Mimar, Avukat, Şehir Plancısı, Çocuk Eğitimcisi, Veteriner Hekim, Ekonomist. 

6199 Koduna Dikkat

Mahalli idarelerin zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarında “6199-Yerleştirme işlemlerinin ilk günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak” kodu yer almaktadır. Adaylarda tercihlerde buna dikkat etmesi gerekmektedir.

KAMUPERSONELİ.NET DEĞERLENDİRMESİ: Kamupersoneli.net olarak geçen yıl merkezi atama öncesi çağrı yaparak tüm belediyelerin az veya çok personel alması gerektiğini ifade etmiştik. 2016’da sadece zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapılırken 2017-1 kontenjanlarında farklı unvanlar da yer almıştır. Belediyelerin ve il özel idarelerinin parça parça da olsa personel alımını merkezi yapması olumludur. Diğer atama dönemlerinde de personel alımı yapmayan belediye ve il özel idarelerinin personel alımı yapması faydalı olacaktır.

Belediyelerin merkezi olarak personel alımı yapması için gerekli yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi şart. Ayrıca taşeron yöntemiyle ve belediye kanununa göre belediye başkanlarının personel alımı yapmasının da önüne geçilmelidir. Belediye başkanlarına kesinlikle personel alma yetkisi verilmemelidir. Sonuç olarak;  Mahalli idarelerin 1213 personel alımı önemlidir ve devamının gelmesi gereklidir.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. kamupersoneli.net nerden alıyor bu başvuruları link atın kardeş maduruz

  2. Sayın moderatör emeğiniz büyük farkındayım
    Ama topu topu 1500 lisans personeli alınacak
    Boşverin yaramızı deşmeyin
    Şu şu kadar alacak bu bu kadar alacak demek artık bu saatten sonra faydasız

  3. milyonlarca mezunu olan bir bolume 4 kadro vermisler. onlisans insan kaynaklari yonetimi diye bir bolum yok sayilmis.4 yildir atanmak icin ugrasiyorum.boyle sisteme lanet olsun

  4. buraya yorum yaz diye link koyucaniza basvur linki koysaniz daha iyi ve inandirici olur

  5. Yasi 30 yapiyorsun ama sinava 40 yasinda adami.sokuyorsun.ne.ayaksiniz

  6. Hepiniz haklisiniz bu ulkede engelli olmak cok zor senelerce okuyoryorsun sonu husran butun umutlar emekler bosuna yazik

  7. Nereye nasıl başvuru yapacağız bunu belirtirseniz çok güzel olur

  8. alım var da nereye nerden yapıcaz bi açıklama yok ki iş olsun diye yazılıyo burayab oyalamasınlar yeter ya…………..

  9. başvuru süreci ne zaman bitecek ve başvuru nereden yapılacak bilgilendirirmisiniz ?