PAEM Erasmus ve Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçları Açıklandı

Polis Akademisi Başkanlığı Erasmus ve Staj Hareketliliği başvuruları değerlendirildi ve sonuçlar açıklandı. Öğrencilere, yurt dışında geçirdikleri faaliyet süreleri boyunca, gidilen ülke için belirlenen aylık miktar üzerinden hibe verilecek.

Polis Akademisi Başkanlığından yayımlanan duyuru şöyle:

” Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlan arasında yer alan Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında yabancı yükseköğretim kurumlarına gönderilecek öğrencilerin seçimi, Polis Akademisi Erasmus Programı Uygulama Yönergesinin 10. maddesine göre oluşturulan “Polis Akademisi Başkanlığı Erasmus Programı Seçim Jürisi” tarafından tamamlanmıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda bu öğrencilerin tamamının Ulusal Ajans tarafından belirlenen asgari koşulları sağladıkları tespit edilmiştir.

Öğrencilere yurtdışında geçirdikleri faaliyet süreleri boyunca, gittikleri ülke için belirlenen aylık miktar üzerinden hibe verilmektedir. Hibeler, öğrencilerin faaliyetle ilgili masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değil, yalnızca katkı niteliğindedir. Öğrencilerin hibe ödemeleri %70 ve  %30 olarak 2 taksitte ve Avro cinsinden yapılır. 

Öğrencinin, normal şartlarda öğrenim veya stajın devam etmesi gereken durumlarda 7 (yedi) takvim gününden (haftasonu dahil) fazla süre ile misafir olduğu kurumdan (şehirden / ülkeden) ayrıldığı tespit edilmesi durumunda, eğitim sonunda başarısız olması, OLS sınavını gidiş öncesinde ve dönüşte almaması ve katılımcı anketini doldurmaması ve hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerini teslim etmemesi durumlarında, öğrenciye hibe ödenmez veya belli oranda kesinti yapılabilir.

Erasmus öğrenim ve staj hareketliliğine seçilen öğrencilerin başarı durumuna göre sıralaması aşağıdadır:

1- Fatmatüz Zehra KANMAZ

2- Merve Eda ERGİN

3- İbrahim MUKHTAR

4- Matthew NCUBE

5- Canberk ÖZKAN

6- Cristian Mihai COSTENAR 

7- Sinecan İrem BOZKUŞ

8- Başak Gülsüm GÜLSES

9- Kwiyenne VEGA

10- Yousef Hasan Ali AL-TURKI

11- Zeynep Rumeysa SERBEST

12- Muhammet Burak KÖKEN

13- Sabbir HASAN”

Exit mobile version