Milli Eğitim Bakanlığı'nda Öğretmen Rotasyon Planı Tekrar Gündemde ( 500 Bin Öğretmen Yer Değiştirecek)

 Milli Eğitim Bakanlığı’nda Öğretmen Rotasyon Planı

( 500 Bin Öğretmenin Görev Yeri Değişecek) Milli eğitim Bakanlığı’ndaki yeni düzenleme doğrultusunda 3 sene içerisinde 500 bin öğretmenin yerinin değiştirilmesi öngörülüyor. “Rotasyon” olarak adlandırılan uygulamanın ilk etapta kurumda ya da eğitim bölgesinde 10 senesini dolduran öğretmenleri etkileyeceği öğrenildi.

Öğretmen Rotasyon Planı Tekrar Gündemde

Bir şehirde 10 yılını dolduran öğretmenlerin rotasyon uygulamasından ilk etkilenecek kısım oldukları bildirilirken, 10 yılı dolduran öğretmenlerin ardından aynı bölgede 8 sene görev yapan öğretmenler rotasyon uygulamasına tâbi olacak. Yarına bakış tarfından yapılan habere göre, MEB geçen sene rafa kaldırdığı öğretmen rotasyon planını yeniden gündeme getirdi.

Tercihler Temmuz Ayında Alınacak

MEB tarafından hazırlanan ve bu sene yürürlüğe konması beklenen yönetmelik doğrultusunda, ilk etapta çalıştığı kurum ya da eğitim bölgesinde 10 seneden fazla çalışan öğretmenler rotasyon uygulamasına tabi olacak. Uygulamanın 2016-2017 eğitim-öğretim yılında başlayacağı ve 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 8 seneyi, 2018-2018 senesinde de 6 seneyi dolduran eğitimcilerin zorunlu tayine maruz kalacağı bildirildi. Rotasyon uygulamasına tabi olan öğretmenler tayin tercihlerini temmuz ayında yapacak. Söz konusu uygulamaya tabi tutulan öğretmenlere 40 tercih hakkı verilirken, daha önce çalıştıkları illerden tercih yapamayacaklar.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, MEB duyuru ve haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamu haberleri merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara
Exit mobile version