Farklı İl ve İlçede Seminere Katılmak İsteyen Öğretmenler Nereye Başvuracak?

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü tüm il ve ilçelere resmi yazı yollayarak mesleki çalışmalar konusunda izlenecek yolu açıkladı.

Öğretmenler İkinci Hafta İstediği İl ve İlçede Seminere Katılabilecek

Haziran 2017 Mesleki Çalışmalar ile ilgili Bakanlığın Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğünün yazısına göre öğretmenler İstemeleri halinde ilk haftadan sonraki yapılacak mesleki çalışmalarına farklı il/ilçelerde katılabilecektir. Farklı İl/İlçeye gidecek öğretmenlerin görev yaptıkları okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurmaları, okul müdürlüklerinden aldıkları ilgili makama yazılı resmi yazı ile gidecekleri il/ilçe/okula başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Öğretmenler ayrıca katıldıkları mesleki çalışmayı belgelendireceklerdir.

Seminer Kaç hafta Sürecek?

Normalde öğretmenlerin seminerleri 2 haftadır. 2 hafta üzerinden ek ders ücreti alınacaktır. Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı resmi yazıda “ilk haftadan sonra yapılacak mesleki çalışmalar” ifadesi kullanılmış olup takvim de de 28-29-30 Haziran’da mesleki çalışmalar gözükmektedir. Şu an için 28-29-30 Haziran’da öğretmenlerin idari izinli olacağına dair bir açıklama bulunmamaktadır. Bu konuyla ilgili ilerleyen günlerde açıklamalar yapılacaktır.

NOT: Bazı okullar mesleki çalışma dilekçesini alırken görev yeri belgesi de istemektedirler. Bunun için öğretmenlerin ilgili makama verecekleri resmi yazıyla birlikte görev yeri belgesini de vermeleri faydalı olacaklardır. Mesleki çalışma için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuru yapılmasına gerek yoktur. Yapılan seminer çalışmasının ek ders puantajını da öğretmenlerin okullarına bayramdan önce ulaştırması gerekmektedir.

Zeki KARA / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Exit mobile version