Öğretmen

35 Eylemden Oluşan Öğretmen Strateji Belgesi Onay Bekliyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, TBMM’de soru önergelerine cevapladı. Öğretmen strateji belgesinin hazırlandığı ve Kalkınma Bakanlığı’na gönderildiği ifade edildi.  

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ: Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı bütçe kanunlarının verdiği yetki yanında, Bakanlar Kurulunca Bakanlığımıza tahsis edilen ve Maliye Bakanlığınca kullanım izni verilen kadro karşılığında karşılanabilmektedir. Tahsis edilen bu kadrolar illerin öğretmen ihtiyacı yüzdelik oranları dikkate alınarak il millî eğitim müdürlüklerine dağıtılmakta, il millî eğitim müdürlükleri de kendi illerine ayrılan kontenjan ölçüsünde atama yapılacak en çok ihtiyaç duyulan alanlar ile bu alanlara atanacakların istihdam edileceği eğitim kurumlarını belirlemektedir.

Belirlenen bu eğitim kurumları atama dönemlerinde sisteme yansıtılarak atanacak öğretmen adaylarının tercihlerine sunulmakta ve puan üstünlüğüne göre atamalar gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede, öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmenlerle karşılanamadığı eğitim kurumlarında eğitim öğretimin aksatılmadan sürdürülebilmesi için valiliklerce ilgili mevzuatı çerçevesinde ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirilmesi yapılmaktadır. Bakanlığımız, MEBBİS veri tabanından alınan bilgilere göre resmî eğitim kurumlarında ülke genelinde 45.552 ücretli öğretmen görev yapmaktadır, öğretmen aday sayısı ise 436.291’dir.

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ: “Öğretmen strateji belgesinin hazırlanması ve geliştirilmesi sırasında çok sayıda paydaşın görüşleri alınmış, öğretmen yetiştirme ve geliştirme sürecinde bir yol haritası niteliğinde olan bu belge, bütünsel ve katılımcı bir anlayışla şekillendirilmiştir. Yüksek nitelikli, iyi yetişmiş ve mesleğe uygun bireylerin öğretmen olarak istihdamını sağlamak, öğretmenlik mesleğine yönelik algıyı iyileştirmek ve mesleğin statüsünü güçlendirmek, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimini sürekli kılmak amacıyla 35 eylemden oluşan öğretmen strateji belgesi hazırlanmıştır.

Bu belge, 16 Şubat 2017 tarihinde Yüksek Planlama Kurulunun onayına sunulmak üzere Kalkınma Bakanlığına iletilmiştir. Yüksek Planlama Kurulunda öğretmen strateji belgesinin kabulüne ilişkin kararın çıkmasından sonra Resmî Gazete’de yayımlanacaktır.”

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER