2017 KPSS Alan Bilgisi Soru ve Cevapları Ne Zaman Yayımlanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS Alan Bilgisi sınavları 27 Mayıs 2017 ile 28 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen KPSS Alan Bilgisi sınavları 27 Mayıs’ta öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum, 28 Mayıs’ta ise öğleden önce olmak üzere toplam 3 oturumda gerçekleştirilmiştir.

SINAV DETAYLARI

ÖSYM tarafından uygulanan KPSS Alan Bilgisi sınavlarının birinci oturumu Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri derslerinden, ikinci oturumu Hukuk, İktisat, Maliye derslerinden ve üçüncü oturumu İşletme, Muhasebe, İstatistik derslerinden gerçekleştirilmiştir. 

Söz konusu sınavda ilk defa YGS’de uygulanan ÖSYM’nin 15 dakika kuralı uygulandı. Kurala ilişkin olarak ÖSYM’den sınav öncesinde adaylar uyarıldı ve 15 dakika kuralına uymayan adaylar sınav salonlarına alınmadırlar. 

KPSS ALAN BİLGİSİ SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Alan Bilgisi soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak 2017 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavı tamamlandıktan sonra soru ve cevaplar ÖSYM tarafından ertesi hafta açıklanmıştı. Bu kapsamda KPSS Alan Bilgisi soru ve cevaplarının bu hafta içinde yayımlanması bekleniyor.

KPSS Alan Bilgisi soru ve cevapları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version