Özel Güvenliklerden Polis ve 7000 Bekçi Alımı Bakan Soylu'ya Soruldu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan özel güvenliklerden polis alımı ve 7 bin bekçi alımı detaylarını sordu.

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan verdiği soru önergesinde “Yazılı sorularımın Anayasanın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 96. maddesi gereğince İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim.” ifadelerine yere verdi. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan verdiği soru önergesinde genel açıklamalarını yapmış ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya 2 soru sormuştur. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan soru önergesinde özel güvenliklerden polis alımı ve 7 bin bekçi alımının detayları ile çalışmaların hangi durumda olduğu soruldu. CHP Milletvekili Bakan şu soruları sordu;

1- İçişleri Bakanlığı olarak Emniyet Teşkilatında görev yapmak üzere silahlı özel güvenlik görevlilerinin alımına ilişkin bir çalışma yürütülmekte midir?

2- İhraç ve açığa almalarla teşkilatta bir hayli eksilen personel sayısını artırmaya yönelik ve mevcut personelin de daha insani şartlarda çalıştırılması için Bakanlığınızın almış olduğu tedbirler nelerdir?

SORU ÖNERGESİ YANITLANMADI

Verilen soru önergesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından henüz yanıtlanmadı. Ancak soru önergesi Bakan Soylu tarafından yanıtlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version