Kpss

2017 KPSS Alan Bilgisi Soruları, Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

2017 KPSS Lisans sınavına ait Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavları bilindiği gibi 21 Mayıs tarihinde gerçekleştirilmişti. Zorlu maratonun ikinci bölümü olan KPSS A grubu sınavları ise tamamlandı. 

Bir çok aday şimdi 2017 KPSS A Grubu sınavının kolay mı zor mu olduğunu tartışıyor ve bu sorunun cevabını arıyor. Peki size göre 2017 KPSS A Grubu soruları nasıldı ? Kamupersoneli.net olarak 2017 KPSS Alan Bilgisi sınavlarına katılan adayların sınav hakkındaki görüşlerini almaya devam ediyoruz.

KPSS ALAN BİLGİSİ DETAYLARI

Tüm yurt genelinde gerçekleştirilen KPSS A Grubu sınavı üçüncü oturumunun tamamlanması ile KPSS Alan Bilgisi maratonu tamamlanmış oldu. 2017-KPSS Alan Sınavlarının 1. Oturumu Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri olmak üzere 27 Mayıs 2017 tarihinde saat 10:00’da başladı ve saat 12:30’da sona erdi. KPSS A grubu sınavlarının öğleden sonraki oturumu saat 14:30 da başladı ve adaylara Hukuk, İktisat ve Maliye soruları yöneltildi. 28 Mayıs 2017 tarihinde saat 10.00’da KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturum sınavı gerçekleştirildi. Sınavda adaylara Muhasebe, İktisat ve İstatistik derslerinden sorular yöneltildi.

SINAV YORUMLARI

2017 KPSS Alan Bilgisi soruları hakkındaki görüşlerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmından bizlerle ve sınav heyecanını sizin gibi yaşayan diğer adaylarla paylaşabilirsiniz. Sınavda hatalı soru ya da sorularla karşılaştınız mı? Bu sorular hangileriydi? Hangi sorularda zorlandınız, hangileri çok kolay geldi? Sonuçlar da sizce  hata var mı? Sınav süresi sorular için yeterli oldu mu?  Sizlerde yorum yaparak sınav hakkındaki görüşlerinizi diğer adaylar ile paylaşabilir ve tartışabilirsiniz. Yorumlar sayfanın alt kısmından yapılmaktadır.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Muhasebe orta halliydi isletme kolaydi digerini dersten saymiyorum

  2. Cok guzeldi guzel gecti cok zor degildi normaldi sadece muhasebe sure sorunu vardi

  3. Dün hukukta icra iflasa bugünde muhasebede faiz hesaplamalarına kafayı takmışlardı. Muhasebe gibi önemli bir konuda doğru düzgün ne maliyet ne gelir tablosu bilanço tek düzen hs yoktu. Maliye yine öyleydi. Sgk kanunun komple unutmuşlar. Sorular zor değil uçuktu. İllaki kolay sorular olmayacak ama neden bu kadar aklı mantığı zorlayan sorular var bilinmez. Sonra birde full çeken tma puan alan çıkarırlar piyasaya.

  4. Aslında yazılması gereken çok şey var ama özellikle şunu belirtmek isterim İktisat soruları insanlara öğretici tarzda değildi banane hangi adamın uyruğundan, bilgi böyle ölçülmez. O kadar önemli piyasa ya da ıs-lm soruları beklerken resmen dalga geçer gibi soru sormuşlar. Muhasebe de ise süre sıkıntılı idi

  5. Çok güzeldi diyen arkadaş cidden iktisat soruları hakkında düşüncelerini merak ettim. Soruların neresi güzeldi? Bilgi ölçen sorular mıydı sence ? Resmen dalga geçmek için soru yazmışlar.

  6. ya işletme ile istatistik ne alaka ya istatistik dersini üniversitede bir dönem 12 ders gördük 40 tane soru ve hepsi kazık ayıp ya bu eğitim sistemi ne böyle

  7. İstatistik çok zordu. İlk defa bir sınavda kalemi bırakıp uyudum.Bunu o sınifta olan herkes yaptı.

  8. Zor kolay yapacak birşey yok onlar hoca bizim için zor onlar için kolay bizim için mantıksız onlar için mantıklı

  9. Ya sınavdan Ken basit geliyor fakat çıktığın zaman tek tek yanlışın çıkıyor bilmiyorum.bana biraz zor geldi