Atama Bekleyen Orman Mühendisleri Bakan EROĞLU’na Sesleniyor

Adayların sitemize gönderdiği yazıyı aynen yayımlıyoruz ve Sayın Bakanımıza arz ediyoruz.

“Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2017 yılı performans programında 1100 personel alımı planlamaktadır deniliyordu ama şu ana kadar söz konusu alımlar gerçekleşmedi. Açıkçası diğer Bakanlıklarda olduğu gibi bizler de daha fazla personel alınacak diye umutlandık Sayın Bakanım. Mart ve Mayıs ayında Devlet Personel Başkanlığı tarafından dağıtılan kadrolara göre Orman ve Su İşleri Bakanlığına ve bağlı kuruluşlara toplamda 335 kadro izni verilmiştir. Verilen bu izinler yetersiz olup bunların bir kısmı zaten ilk atamaya açılmayacaktır. Bunun için sözleşmeli personel alınmasını talep ediyoruz.

Maalesef bu şekilde Orman ve Su İşleri Bakanlığı istihdam seferberliğine katılmadı. 2016 yılında KPSS’ye 8.000’den fazla mezun işsiz orman mühendisi girdi ve 2016 yılı içinde sadece 9 orman mühendisi alınmıştır. 2017 yılı için Orman ve Su İşleri Bakanlığına verilen toplam kadro 335’tir. Orman ve Su İşleri Bakanlığına sadece orman mühendisi alınmıyor çeşitli mesleklerden alım yapılıyor kadro izni bu kadar azken devletten başka çalışma olanağı neredeyse hiç olmayan orman mühendislerine çok az kadro ayrılacağı bellidir. İstihdam seferberliğine katılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdan diğer kamu kurumları gibi açıktan da olsa sözleşmeli orman mühendisi almasını istiyoruz. Her geçen yıl sayıları artan mezun işsiz orman mühendislerine açıktan sözleşmeli de olsa iyi bir sayıda alım yapılarak bir nebze de olsa biriken mezun işsiz orman mühendisleri sayısı azaltılmalıdır diye düşünüyoruz.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn. Prof. Dr. Veysel EROĞLU’na sesleniyoruz,  lütfen Bakanım biz mezun atama bekleyen orman mühendislerinin sesine kulak verin, bizler yıllarca okuduk emek verdik, bizler de kendi mesleğimizi yapmak istiyoruz. 8.000’den fazla mezun atama bekleyen orman mühendisleri olarak sizden iyi bir sayıda alım kadro bekliyoruz. Maliye Bakanlığı kadrolu personel alımına sadece bu kadar izin verdi deyip orman mühendislerini çaresiz bırakmayın yine. 2016 yılında olduğu gibi 9 alım ile orman mühendislerini üzmeyin, diğer kamu kurumlarının yaptığı gibi açıktan sözleşmeli de olsa iyi bir sayıda orman mühendisi alımı yaparak mezun atama bekleyen orman mühendislerine kadro imkanı tanıyın, bizleri çaresiz ümitsiz bırakmayın lütfen Bakanım…”

Atama Bekleyen Orman Mühendisleri

ZEKİ KARA | KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Exit mobile version