Kpss

2017 KPSS Soru ve Cevaplarının ÖSYM Tarafından Yayımlanması Bekleniyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 21 Mayıs 2017 tarihinde saat 10.00’da Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumu gerçekleştirildi. KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumu 130 dakika sürdü ve sınav 12.10’da sona erdi.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumunda adaylara Genel Kültür’den 60, Genel Yetenek’ten 60 soru soruldu. Sınavda adaylara Türkçe testinde 30 soru Matematik testinde 30 soru soruldu. Ayrıca Genel Kültür’de Tarih testinde 27 soru, Coğrafya testinde 18 soru, Anayasa – Vatandaşlık testinde 9 soru ve Güncel Bilgiler testinde 6 soru soruldu.

Ayrıca ÖSYM tarafından yine 21 Mayıs 2017 tarihinde saat 14.30’da Kamu Personeli Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri oturumu gerçekleştirildi. Söz konusu oturum ise 100 dakika sürdü ve sınav 16.10’da sona erdi. 

KPSS SORU VE CEVAPLARI BEKLENİYOR

Sınavın tamamlanmasının ardından kamupersoneli.net olarak adaylarla beraber KPSS sorularını sitemizde tartıştık. Sınavdan sonra adaylar KPSS soru ve cevaplarının yayımlanmasını beklemeye başladılar. Bilindiği gibi 2016 KPSS’de sınav soru ve cevapları ÖSYM tarafından aynı gün sınavın hemen ardından açıklanmıştı. Bu yıl ki KPSS’de de sınav soru ve cevaplarının aynı şekilde açıklanmasını bekleyen adaylar hayal kırıklığına uğradılar. Adaylar KPSS soru ve cevaplarının bir an önce yayımlanmasını ÖSYM’den talep ediyorlar. 

Sınav soru ve cevapları açıklandığında veya soru ve cevapların ne zaman yayımlanacağına dair bir açıklama yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ayrıca adaylar KPSS’nin hemen ardında sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırma başladılar. Kamupersoneli.net olarak yaptığımız “2017 KPSS Sonuçları ÖSYM Tarafından Ne Zaman Açıklanacak?” başlıklı haberimizde sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını belirttik. İlgili haber için TIKLAYINIZ.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER