DGS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor Ve Başvurular Nasıl Yapılacak?

Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren önlisans eğitimlerini tamamlayan binlerce aday yoluna lisans programları ile devam etmek istiyor. Önlisans programlarından, lisans programlarına geçmek için basamak olan Dikey Geçiş Sınavı’nın başvurularının başlama tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden açıklanan Dikey Geçiş Sınavı başvuruları ne zaman yapılacak? ve Dikey Geçiş Sınavı Başvuruları Nasıl Yapılır? İşte detaylar,

DGS BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI

Önlisans programlarından, lisans programlarına geçmeyi hedefleyen binlerce önlisans mezunu aday Dikey Geçiş Sınavını sabırsızlıkla bekliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştime Merkezi’nin sınav takviminde Dikey Geçiş Sınavı’nın gerçekleştirileceği tarih 23 Temmuz 2017 olarak açıklanmıştı. ÖSYM ayrıca DGS başvurularının tarihlerini de açıkladı. ÖSYM’nin açıklamasına göre bu sene Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 24 Mayıs Çarşamba günü başlayacak ve sınava katılacak olan adaylar başvurularını yapmaya başlayabilecek, 1 hafta sürecek olan DGS başvuru süreci, 1 Haziran 2017 Perşembe günü sona erecek. 

DGS BAŞVURULARI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK

DGS başvurusu için adayların ÖSYM’nin resmi internet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sistemi olan AİS’e girmeleri gerekmektedir. Aday İşlemleri Sistemine T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yapan adaylar, sol menüde yer alan “Başvuru Sürecindekiler” sekmesinden 2017-DGS’yi seçerek başvurularını yapabilecekler. Başvuru formunun doldurulduğu esnada kredi kartı ile online olarak veya bankaya giderek 50 TL olarak belirlenen sınav ücretinin yatırılması da gerekmektedir. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Exit mobile version