ALES İlkbahar Dönemi Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 7 Mayıs 2017 tarihinde ALES ilkbahar dönemi sınavı gerçekleştirildi. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar için büyük bir merak konusu durumunda.

SINAV DETAYLARI

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) başvurular 15 Mart 2017 tarihinde başlamıştı ve 23 Mart 2017 tarihinde kadar devam etmişti. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 7 Mayıs 2017 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirildi. Sınav 180 dakika yani 3 saat sürdü. 

Ayrıca adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına başvuru yapabilmek için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenen bankalara 90 TL ödeme yaptılar. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının hemen sonrasında sonuçların ne zaman açıklanacağı adaylar için büyük bir merak konusu oldu. ALES sınav sonuçlarının ne zaman yayımlanacağı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav takviminde sonuçların 8 Haziran 2017 tarihinde açıklanacağı ifade edildi. 

ALES sınav sonuçları açıklandığında adayları sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version