PAEM 2017 Erasmus Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Sonuçları Açıklandı

Polis Akademisi Başkanlığı yayımladığı duyuru ile erasmus ders verme ve eğitim alma hareketliliği sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Polis Akademisinden Yayımlanan Duyuru Şöyle:

” Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Personel Hareketliliği çerçevesinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) ile Akademimiz arasında imzalanan hibe sözleşmesinde belirtilen hususlar doğrultusunda, Polis Akademisi ile ikili anlaşma yapmış Yüksek Öğretim Kurumlarına gönderilecek personelin seçim süreci tamamlanmıştır.

“Başvuruların değerlendirilmesi ve nihai kararı aşamasında, tüm başvuru sahipleri ile Seçim Jürisi üyelerinin tarafsızlığını etkileyebilecek herhangi bir kişisel ilişki bulunmamaktadır. Jüri üyelerinin başvuru sahibi olduğu durumlarda, nihai karar ilgili jürinin odayı terk etmesini müteakiben diğer üyeler tarafından değerlendirme yapılarak alınmıştır. Tüm kararlar şeffaflık kurallarına uygun bir şekilde verilmiştir.”

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus Ders Verme/ Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında başvuruda bulunan 32 (otuz iki) personelden, Seçim Jürisi tarafından Ders Verme-Eğitim Alma hareketliliği kapsamında, daha önce personel hareketliliğinden faydalanmamış 7 aday asil ve 3 aday yedek olarak seçilmiş ve bu adaylara 4 gün faaliyet ve 2 gün yol için olmak üzere 6 günlük hibe verilmesi kararlaştırılmıştır.

Asil adayların çekilmesi,  gidilecek kurumlarla yapılan yazışmalar sonucunda sorun çıkması halinde veya Başkanlık makamının ilgili Yönerge hükümleri kapsamında personelin hareketliliğini onaylamaması durumunda, o ülke için belirlenmiş yedekler sırasıyla çağırılacaktır. Ayrıca gerekli durumlarda Erasmus Kurum Koordinatörünün uygun görmesi halinde kurum ve ülke değişikliği yapılabileceği gibi, hareketlilik Ders Verme’den Eğitim Alma’ya veya Eğitim Alma’dan Ders Verme’ye çevrilebilir.

 Eğitim Alma hareketine katılanlar “staff mobility for training mobility agreement” Eğitim Verme hareketine katılanlar ise “staff mobility for teaching mobility agreement” belgelerini doldurduktan sonra Erasmus Kurum Koordinatörü’ne onaylatarak karşı kuruma mail yoluyla gönderecekler, karşı kurumdan gelen onaylanmış belge ile kabul mektubu ve ayrıca Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi AB ile İlişkiler ve Eğitim Büro Amirliğine ulaştıracaklardır. Belgeler doldurulurken karşı kurumun eğitim müfredatında bulunan derslerden seçilmesi tavsiye edilmektedir.

Ders Verme Hareketliliği en az 8 ders saati, Eğitim Alma Hareketliliği ise en az 2 iş günü olarak gerçekleştirilecektir. Seçim Jürisi tarafından yapılan seçim sonucunda gönderilecek öğretim elemanları ve personele yurtdışında geçirdikleri ders verme ve eğitim alma amaçlı süre için Program bütçesinden günlük maddi destek verilecektir. Seyahat giderleri için verilecek hibe gidilecek şehrin uzaklığına bağlı olarak Avrupa Komisyonun belirlediği miktarları aşamaz. Aşağıda belirtilen kontenjanlar bütçe imkânlarının yetersiz kalması veya gidilecek kurumdan davetiye alınamaması durumunda kullanılamayabilir.

Sıra NoAdı SoyadıRütbesi/   ÜnvanıÇalıştığı BirimÜniversiteSeçildiği BölümAsil / Yedek

1Şafak Ertan ÇOMAKLIProf. Dr.PAEMFinlandiya/Laurea Uyg.Bil.Üniv.Eğt.AlmaAsil

2Orçun İMGADoç. Dr.PAEMFinlandiya/Laurea Uyg.Bil.Üniv.Eğt.AlmaAsil

3Coşkun TAŞTANDoç. Dr.GBEİtalya/Roma Tre ÜniversitesiDers VermeAsil

4Deniz TURANYrd. Doç. Dr.GBEPolonya/Ulusal Savunma ÜniversitesiEğt.AlmaAsil

5İbrahim İRDEMAraştırma Gör.GBEFinlandiya/Laurea Uyg.Bil.ÜnivEğt.AlmaAsil

6Fatih ERKİNKom. Yrd.GBEİtalya/Roma Tre ÜniversitesiEğt.AlmaAsil

7Cahit ZERDALİKom. Yrd.PAEMFinlandiya/Laurea Uyg.Bil.Üniv.Eğt.AlmaAsil

8Hatice ULUTAŞKom. Yrd.İdari Mali İşler Şube Müd.İtalya/Roma Tre ÜniversitesiEğt.AlmaYedek

9Emre YENİLMEZKom. Yrd.Kültür Spor Atış Şb.Md.İtalya/Roma Tre ÜniversitesiEğt.AlmaYedek

10Erman ARPAÇKom. Yrd.PAEMPortekiz/Maia EnstitüsüEğt.AlmaYedek

Exit mobile version