Sağlık Bakanlığında Biyomedikal Mühendisi Alımı Yapılacak Mı?

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul tarafından Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a biyomedikal mühendisi istihdamının yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soru soruldu.

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

SORU ÖNERGESİ DETAYLARI

“Biyomedikal Mühendisliği. geleneksel mühendisliğin analitik deneyimlerinden yararlanarak tıpta karşılaşılan problemlerin çözümü için çalışan, tanı ve tedavi süreçlerini iyileştiren bir mühendislik dalıdır. Türkiye’de sağlık harcamalarının büyük çoğunluğunu tıbbi cihaz alım. Bakım, onarım ve kalibrasyonu oluşturmaktadır. Çeşitli araştırmalara göre Biyomedikal Mühendislerinin Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdamlarının yeterince sağlanması durumunda sağlık harcamalarında düşüş, sağlık hizmetlerinde iyileşme öngörülmektedir.”

Ahmet Selim Yurdakul yukarıdaki bilgilere istinaden Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a şu soruyu sordu;

RECEP AKDAĞ’A SORULAN SORU

“Günümüz teknolojisine ve sağlık teknolojilerinin geleceğine istinaden Biyomedikal Mühendisliği mezunlarına olan ihtiyaç günden güne artmaktadır. Sağlık Bakanlığı olarak daha fazla Biyomedikal Mühendisi istihdam etmek yönünde bir çalışmanız bulunmakta mıdır?”

Verilen soru önergesi Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından henüz yanıtlanmadı. Soru önergesi Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.

Exit mobile version