10 Bin PÖH Alımı Mülakat Sonuçları Açıklandı

10 bin özel harekat polisi (PÖH) alımı için başvurular 3 Kasım-14 Kasım 2017 tarihleri arasında alındı. Adayların mülakatları ise 27 Şubat 2017 tarihinde başladı.

Mülakatların üzerinden 2 ay geçmesine rağmen mülakat sonuçları bir türlü açıklanmadı. Adaylar sabırsız bir bekleyiş içerisine girdiler. Kamupersoneli.net olarak adayların meraklı bekleyişlerini zaman zaman dile getirdik, mülakat sonuçlarının biran önce açıklanması gerektiğini yetkililere duyurduk. 

Mülakat sonuçlarının açıklanma tarihi beklenirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaparak mülakatların bittiğini, son düzenlemelerin yapıldığını ve sonuçların kısa bir süre içinde açıklanacağını ifade etti.

28 Nisan 2017 tarihinde yazdığımız “Adaylar 19.Dönem POMEM 10 Bin PÖH Alımı Mülakat Sonuçlarını Bekliyor” başlıklı haberimizin ardından, Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin PÖH alımı mülakat sonuçlarını açıkladı. Mülakat sonuçları Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesi üzerinden açıklandı, adaylara tebligat gönderilmeyecek.

Mülakata giren adaylar T.C. kimlik numaraları ile mülakat sonuçlarına erişebilecekler.

285 Bin Kişinin Başvuru Yaptığı Açıklanmıştı

Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada: “15 Temmuz gecesi, FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimine karşı hiç düşünmeden sokaklara dökülerek milli iradeyle seçilmiş meşru otoritenin emrinde görev yapan güvenlik güçlerimizle birlikte canları pahasına var gücüyle demokrasi mücadelesi veren Türk milleti gücünü bir kez daha tüm dünyaya göstermişti. Bu yoğun ilgiyle bizlerin moral ve motivasyonunu artırarak cesaretlendiren yüce milletimizin fedakar evlatlarına şükranlarımızı sunarız.” ifadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version