DİB İhtisas Kursu Kursiyer Seçimi Yazılı Sınav Yerleri Açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), 2017 yılı ihtisas kursu kursiyer seçimi sınav duyurusu, 20 Mart 2017’de yayımlandı ve başvurular başladı.

20 Mart 2017’de başlayan başvurular 10 Nisan 2017’de sona erdi. İhtisas kursu kursiyer seçim sınavına; Başkanlık teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (A) bendi statüsünde kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olanlar, dört yıllık dinî yüksek öğrenim mezunu olanlar, memuriyette adaylığı kaldırılmış veya 31 Ağustos 2017 tarihine kadar kaldırılacak olanlar, uzun süreli yurtdışı görevinde bulunmayanlar, 1 Ocak 1977 ve sonraki tarihlerde doğmuş olanlar, önceki yıllarda hizmet içi eğitim ihtisas kursuna katıldığı halde kurstan herhangi bir sebeple birden fazla ilişiği kesilmemiş olanlar başvuru yaptı.

Yazılı Sınav

Kursiyer seçimi yazılı sınavı, 30 Nisan 2017’de saat 14:00’da yapılacak.

Yazılı sınav, çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak ve toplam 100 sorudan oluşacak.

Sınav Giriş Belgesi Alma

Adaylar; “sınav giriş belgesi” alma ve “sınav sonuç öğrenme” işlemlerini DİBBYS üzerinden gerçekleştireceklerdir.

Adaylar sınava gelirken “sınav giriş belgesi” ile birlikte T.C. kimlik no’sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

Yazılı Sınav Giriş Belgesi Almak İçin TIKLAYIN.

Sözlü Sınav

Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan itibaren ilk 1000 aday sözlü-uygulamalı sınava çağrılacak.

Adaylar, yazılı sınav sonuçlarının ilanından sonra Başkanlıkça duyurulacak tarih ve sınav merkezi/merkezlerinde sözlü-uygulamalı sınava alınacaklar.

Adaylar; sözlü-uygulamalı sınav öncesinde, “sınav giriş belgesi” alma ve “sınav sonuç öğrenme” işlemlerini DİBBYS üzerinden gerçekleştirecekler.

Adaylar sınava gelirken; “sınav giriş belgesi” ile birlikte T.C. kimlik no’sunun yer aldığı kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

Adaylara sınava girecekleri günün sabahında sözlü-uygulamalı sınavda değerlendirilmek üzere kompozisyon yazdırılacaktır. Kompozisyon konuları günlük olarak sözlü-uygulamalı sınav komisyonunca belirlenecektir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version