Terör Suçundan Aranırken KPSS'ye Girip Memur Olmuş !

El Kaide’nin İstanbul’u kana buladığı, 59 kişinin öldüğü dört saldırısının faillerinden Ziya Çelik, 27 Kasım 2003’te tutuklandı. Ziya Çelik (42), ‘terör örgütüne yardım ve yataklık’ suçundan İstanbul 2 No’lu DGM’de 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı. 30 Haziran 2004’teki duruşmada tahliye edildi.

DGM’ler kapatıldığı için söz konusu dava İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Konu ile ilgili olarak Nisan 2013’te ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapse çarptırıldı. Çelik, cezası infaz edilmek üzere aranırken Afganistan’daydı.

Ardından Türkiye’ye döndü. Ziya Çelik aranırken gerçek kimliği ile KPSS’ye girdi. Çelik girdiği sınavı kazandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mülakat sınavını da geçti. Sözleşmeli imam olarak Çankırı Ilgaz’ın Alıç köyüne atandı.

Konu ile ilgili olarak Hürriyet’in haberine göre Ziya Çelik hakkındaki kesinleşmiş hükme rağmen yaklaşık olarak Diyanet İşleri Başkanlığından 1 yıl kadar maaş almış.

Alıç Köyü Muhtarı Ali Osman Baş ise konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Muhtar Ali Osman Baş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“DİYANET Hİ Mİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPMIYOR?”

“İstanbul’da işim var. Oy kullanmak için pazar günü dönerim” dedi ve köyden ayrıldı. Çankırı Emniyeti’nin arayıp imamı sorduğunu, çarşamba sabahı polisin tekrar aradığını belirten Baş, “Verdiğim bilgiden sonra imam evine girdiği anda jandarma evi sardı. Diyanet hiç mi güvenlik soruşturması yapmıyor? Evli ve üç çocukluydu. Tüm köy, imamımızı bağrımıza bastık. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı köy meydanına çıktığımızda Türk bayrağı elinde, en öndeydi. Hayretler içindeyiz” 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version