Bekçi Alımı Başvuru Şartlarında İllere Göre Farklılık Olduğu İddiası !

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bekçi alımı başvuru şartlarında illere göre farklılık olduğu iddiasının doğru olup olmadığı soruldu. Soru önergesinin detaylarını aşağıda paylaşıyoruz;

SORU ÖNERGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“Aşağıda belirtilen sorularımın, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 96.Maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.”

SORU

Mardin, Hakkari, Şanlıurfa, Şırnak illerimize yapılacak bekçi alımı için ilkokul mezunu olma ve Türkiye`nin herhangi bir yerinde ikametgah şartı aranırken; Gaziantep, İstanbul, Ankara, Hatay, Mersin illerimize yapılacak bekçi alımı için lise ve dengi okul mezunu olma ve alım yapılan ilde en az bir yıl ikametgah şartı arandığı iddiası doğru mudur? İddialar gerçek ise bu durum Anayasamızın 2.maddesine ve 10.maddesine aykırılık değil midir? İddialar gerçek ise farklı kriterler aranmasının gerekçesi nedir?

Verilen soru önergesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından henüz yanıtlanmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından soru önergesi yanıtlandığında ziyaretçilerimizi anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Exit mobile version