10 Bin Polis Alımı Başvurularının Artması İçin Yapılması Gerekenler !

Bilindiği gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bir 10 bin polis alımı başvurularına ilişkin bir açıklama yapılmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamasında 10 bin polis alımına başvuruların çok az olduğu ifade edildi. 10 bin polis alımı başvurularının artması için yapılması gerekenleri aşağıda paylaşıyoruz.

10 bin polis alımı için sunulan başvuru şartlarını hatırlayalım;

GENEL ŞARTLAR

* Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak
* Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak
* Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak
*  Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak
*  Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
*  Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak
* Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak
*  Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak
*  T.C. vatandaşı olmak
* Lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak 
* Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için yapılan  2015 veya 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00) puan almış olmak
 *Emniyet Teşkilatı şehit ve vazife malullerinin eş ve çocukları için ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için yapılan 2015 veya 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (48,00) puan almış olmak, (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır)
* 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1988 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

NEDEN 1: LİSANS MEZUNU OLMAK !

Polis alımında sadece Lisans mezunu olan adaylar başvuru hakkı bulabiliyor. Bundan dolayı 10 bin polis alımı başvurularında yoğunluk olmuyor. Daha öncede gündeme getirdiğimiz gibi Önlisans ve Lise mezunu adaylar da polis alımına başvuru yapmak istiyorlar.

NEDEN 2: KPSS P3 60 PUAN ALMIŞ OLMAK !

10 bin polis alımı başvuru şartlarında adaylardan KPSS P3 60 puan almış olunması isteniyor. Bazı adaylar polis alımında KPSS puanının kaldırılmasını veya düşürülmesini talep ediyorlar. 

NEDEN 3: 30 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAMAK !

Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin polis alımında adaylardan 30 yaşından büyük olmamak şartı aranmaktadır. Adaylar çeşitli sosyal medya platformlarında 30 yaş şartının esnetilmesini talep etmektedirler. 

Exit mobile version