Soru Önergeleri

Taşeron İşçilerin Kadroya Alınma Çalışmaları Hangi Aşamadadır?

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Oktay Öztürk tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a bir soru önergesi verildi. Oktay Öztürk, Başbakan Binali Yıldırım’a Kamuda alt işverenlerce çalıştırılan taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi verdi.

Başbakan Binali Yıldırım’a verilen soru önergesi Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından cevaplandı. Soru önergesinde kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin sorulan soruları kamupersoneli.net olarak aşağıda paylaşıyoruz.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA GEÇİRİLMESİ 

1- Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından kurulan 64. T.C. Hükümeti tarafından vaat ve taahhüt edilen “Kamu İdareleri’nin tamamında alt işverenler“ (taşeronlarca) çalıştırılan yaklaşık 720.000 İşçinin kamuda kadroya alınması” hususunda. 65. Hükümet tarafından yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır, varsa bu çalışmalar hangi aşamadadır?

2- 64. T.C. Hükümetinin Başbakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından, Adalet ve Kalkınma Partisinin 22 Mart 2016 Salı Günü yapılan gurup toplantısında “hem asli işlerde hem de yardımcı işlerde çalışan tüm taşeron işçilerimizi kamuya alacağız. Dışarıda kalan tek bir taşeron işçi olmayacak“ şeklindeki beyan ve taahhüdüne karşılık, o günden bu yana geçen 10 aylık süre zarfında, Taşeron işçilere kamuda kadro verilmesine ilişkin olarak herhangi bir gelişme olmamasının sebebi nedir?

3- 64. T.C. Hükümetinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun 18 Mayıs 2016 tarihinde Basın mensupları aracılığı ile Kamuoyuna yaptığı “taşeron işçilerin kadroya alınması süreci %99,9 oranında tamamlanmıştır” şeklindeki açık beyan ve taahhüdün üzerinden 7 aylık bir süre geçmesine rağmen. taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinin eksik kalan %0,01 oranındaki kısmı neden giderilememiş, taşeron işçilerin kadroya alınması süreci neden başlatılmamıştır?

Başbakan Binali Yıldırım’a verilen soru önergesi Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yanıtlanmıştı. Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından verilen yanıtta yasal düzenleme çalışmalarının devam ettiği ifade edilmiştir. Verilen soru önergesinin detaylarını aşağıda paylaşıyoruz. 

SORU ÖNERGESİ VE CEVABININ DETAYLARI

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. taşeron kadro sözü yeri̇ne geti̇ri̇ldi̇ kamuda hi̇zmet alimi yolu acildi hayirli olsun

  2. Bir ulkede taseron isci diye bir olayin olmasi utanc vericidir. Taseron demek haklari gaspedilmis insanlar demektir. Taseron olayi tamamen kaldirilmali ve butun calisanlar esit olmalidir. Kolelik devam etmemelidir.

  3. Boş laf bunlar bir akpartiliyim ama söz veriliyor tutulmaması bizleri üzüyor uzunlafın kısası ya söz verme umutlandırdı yada sözünü yerine getir yıl sonu tamamde sonrada talimatlar verildi arkadaşlar üstünde çalışıyordur yok böyle birşey

  4. Buyuk lokma ye buyuk laf soyleme derler atalarimiz sorulan sorulara verilen cevap bile beni dusunduruyor oyalama taktigi de devam ediyor

  5. taşeron i̇şçi̇leri̇ hatanelerde her i̇şi̇ yapacaklardir maddesi̇ varmiş ve heri̇şi̇ taşeron temi̇zli̇k i̇şçi̇lweri̇ne yaptiriyorlar bunun doğru olup olmadigini nasil tespi̇t edi̇li̇r

  6. özel güvenlikçilerede kadro sözü verildi nerde o verilen vaadler… yalan mi oldu yoksa yine…

  7. Bürokratların alayı karşı çıkıyor kadro verilmesine tepedekilerin aklınıda onlar etkiliyor.Göreceksiniz dağ fare doğuracak.Bari insanların umutlarıyla oynamayın ya verin ya vermeyin veriyormuş gibi yapmayın….

  8. Bunlar hep yalan gercek olsa kadro isini zaten verirlerdi baksaniza %99.9 bitmis dediler ama hala kac ay gecmis hala bitmemis