EGM 10 Bin Yeni Polis Alımında Yaş Şartı Esnetilecek Mi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Karaman Polis Meslek Yüksekokulunda mezuniyet törenine katılmıştı. Bakan Soylu burada çeşitli açıklamalar yaparak yeni polis alımı bekleyenlere müjdeli haberi verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin polis alımının yapılacağını ifade etti. Bakan Soylu’nun açıklamaları şöyle olmuştu;

BAKAN SOYLU’NUN AÇIKLAMASI

“Bugün mezun olan gençlerı̇mı̇zı̇n hemen akabinde 10 bı̇n yenı̇ polı̇s memuru alımı ı̇çı̇n ı̇lan aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Ayrıca 10 bı̇n özel harekat alımı sürecimiz de devam etmektedir, şu an mülakatlar gerçekleştı̇rı̇lmektedı̇r.”

YAŞ SINIRI ESNETİLECEK Mİ?

Birçok adaydan aldığımız geri bildirim ve yorumlarda yaş şartının esnetilmesi gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca aldığımız geri bildirimlerde PÖH alımında bayan adaylara başvuru şansının verilmediği ve bu 10 bin polis alımında bayanların da başvuru yapabilmesi talep edildi. Kamupersoneli.net olarak bayanların taleplerini haber yaptık ve taleplerini belirttik. İlgili haber için buraya tıklayınız. 

Konu ile ilgili olarak adaylardan aldığımız yorumlar ise şöyle;

1- Ya hayret doğrusu yaş 30 oldu şimdi böyle bir anda yaş sınırı kaldırılırsa yine mağduruz. 32 yapın bari yaş sınırını.

2- Lütfen yaş sınırı esnetilsin düz lise mezunuyum hakkımızı yediler ama hala bizler için bu fırsat verilmiyor lütfen yaş sınırını 30 yapın.

3- Yaş yükseltilsin.

4- Yas 35 olsun lütfen binlerce gence umut olun akıl başa geç geldi nasılsa öleceğiz vatan için kanımız aksın Şehit olalım amin.

10 bin polis alımında şartların ne olacağı yaş şartının esnetilip esnetilmeyeceği nasıl başvuru yapılacağı, kimlerin başvuru yapabildiği ve bayanların da başvuru yapıp yapamayacağına ilişkin herhangi bir açıklama yapıldı. Konu ile ilgili olarak 10 bin polis alımı açıklaması yapıldığında ve ilan yayımlandığında anlık olarak ziyaretçilerimizi haberdar edeceğiz. 

Exit mobile version