YÖK Yurt Dışı Okutmanlık Sınavı Başvuruları Başladı

Yurt dışındaki üniversitelerin okutman ihtiyacının karşılanması amacıyla 100 okutman alımı yapılacak. Okutman seçimleri kurs sonucunda yapılacak. Okutman kursuna katılacak adayların bazı şartları taşımaları gerekiyor. 

Başvuru Şartları:

* T.C. vatandaşı olmak

* Askerliğini tamamlamış veya muaf olmak

* İlgili makamlarca yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda elde edilecek bilgi ve belgelere göre yurt dışında görevlendirilmesine engel bir hali bulunmamak

*  Görevini yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak, herhangi bir bulaşıcı hastalığın taşıyıcısı olmamak

* Adlî ve idarî soruşturma sonucunda üzerinden yöneticilik görevi alınmamış olmak

* Son 10 yılda uyarma ve kınama cezaları dışında affa uğrayanlar hariç disiplin cezası verilmemiş olmak

YÖK’ün konuya ilişkin duyurusu şöyle:

” Yurtdışındaki üniversitelerin Türkoloji kürsülerinin ve Büyükelçiliklerimiz/Başkonsolosluklarımız nezdinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren okutman taleplerinin karşılanması amacıyla Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunun 01.03.2017 tarihli ve 18 sayılı Komisyon Kararına istinaden sınavla 100 okutman seçilecektir.

Söz konusu sınavla ilgili başvuru şartları, süresi, şekli, seçme sınavı, yurt dışında görevlendirmeye dair usul ve esaslar ile diğer hususların yer aldığı “Yurt dışında Görevlendirilecek Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi Seçme ve Görevlendirme Kılavuzu-2017″ Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yayımlanmış olup, ekte yer alan Kılavuza http://www.meb.gov.tr ve http://www.abdigm.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabilmektedir.”

Exit mobile version