10 Bin Öğretmen Alımının Ağustos'tan Önce Yapılması Talep Ediliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde Hak-İş 6. Uluslararası Kadın Buluşması’nda konuşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarında 10 bin öğretmen daha alınacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan konuşmasına “Israrla din adına ve cinsiyet üzerinden insanları ayrıma tabi tutmak ancak cehaletle izah edilebilir. Biz tüm siyasi hayatımız boyunca işte bu anlayışla hareket ettik. Kadınların kıyafetleriyle değil tıpkı erkekler gibi kafalarının içindeki fikirle değerlendirilmesi gerektiğini söyledik. Bunun için siyasi hayatımızın hiçbir döneminde hiçbir ayrımla uğraşmadık. Başı açık-başı kapalı ayrımı asla yapmadık. Tam tersine böyle davrananların karşısına dikildik.” diyerek devam etmişti.

10 BİN ÖĞRETMEN ALIMI

10 bin öğretmen alımı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şöyle olmuştu;

“Kadınlarımızın ve gençlerimizin iş hayatına katılımından memnunuz. İstihdam alanlarını çoğaltmalıyız. 16 Nisan’dan sonra yeni bir dönem başlayacak. Bu yeni dönemin şartlarına göre bütün konular çok daha farklı bir şekilde ele alınacak.

Öğretmenlere yönelik 10 bin kadro açıldı. Ağustos’tan sonra bir 10 bin daha ilave edilecek. Aynı şekilde işçiler ve taşeronlar konusunda sayın Başbakan’ın da ifade ettiği gibi talimatları verdim dedi, o süreci de yakından takip edeceğiz.”

AĞUSTOS’TAN ÖNCE ATAMA YAPILSIN TALEBİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında 10 bin öğretmen alımının Ağustos ayından sonra yapılacağını ifade etti. Ancak aday öğretmenler 120 bin öğretmen alımının Ağustos ayından önce yapılmasını talep ediyorlar.

Öğretmen atamaları hakkında herhangi bir gelişme olduğunda anlık olarak haberdar olmak istiyorsanız KAMU PERSONELİ Android veya İOS mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Exit mobile version