10 bin Polis özel harekat alımı (PÖH) için süreç işleyemiyor

Mecliste düzenlediği basın toplantısında MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter ,10 bin özel harekat polisi alımıyla ilgili KPSS şartı aranmadığı için CHP’nin konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdığını ve alımla ilgili sürecin durduğuna değinen Yönter, “Terör örgütlerinin saldırıları devam ediyor. Ülkenin güvenlik açığı var, ancak CHP müflis tüccar gibi kafayı KSPS’ye takmış.” ifadesini kullandı.

10 bin adayın memurluğa alınmasını ve Anayasa Mahkemesinin millet vicdanına uygun karar vermesini isteyen Yönter, “CHP, terörle mücadele edilmesini mi istemiyor? CHP’yi anlamak mümkün değil. Bunlar hamama gider kurna beğenmez, düğüne gider zurna beğenmez. Kaos, kriz zihniyeti. CHP, bu mağdur kardeşlerimizle uğraşmaktan vazgeç. CHP’nin yaptığı siyasi ahlaksızlık.” dedi.

AYM’DEN NE KARAR ÇIKMIŞTI?

KPSS’siz özel harekat polis alımı ile dershane öğretmenlerinin KPSS’siz olarak atanması, sözleşmeli öğretmenliğin iptal edilmesi ve sözlü sınav başarısına göre atamaların yapılmasının iptaline ilişkin Anayasa Mahkemesinden ilk karar çıktı.
 
Anayasa Mahkemesi kararında şu ifadelere yer verilmiştir: Esasa geçilmesine,  Yürürlüğünün durdurulması talebinin esas inceleme aşamasında karara bağlanmasına karar verildi.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version