Şubat Öğretmen Atamaları İçin Son Dakikada Bir Düzenleme Yapılabilir Mi?

15 Temmuz ve OHAL dönemiyle birlikte sadece MEB değil birçok kurumun mülakatla personel almak istediğini biliyoruz.

Hatta 2017 yılı planlamalarında personel alımlarının tümünde sözlü sınava yapılacağına dair bir madde de yer almaktadır.  Buna rağmen öğretmen alımları kontenjanları ve takvimi açıklanmadan mülakatla ilgili bir düzenleme yapılması beklentisi ve talebi var.

Öğretmen Alımında Mülakat Kaldırılır Mı?

Yarın (17 Şubat) veya en geç pazartesi öğretmen atama takvimi ve kontenjanları ilan edilecek. Mülakatların kaldırılmasına veya düzenleme yapılmasına yönelik MEB’den son dakika bir düzenleme gelir mi diye beklentiler var. Beklentilere cevap verebilmek için takvim ve kontenjanlar açıklanmadan yeni KHK yayımlanması gerekmektedir. MEB, referandum öncesi mülakat konusunda adım atar mı bilinmez, olasılıkları şu şekilde belirleyebiliriz.

1-      Mülakat düzenlemesi yapılmayıp Ekim’deki atama gibi sözlü sınav üstünlüğüne göre atamalar yapılmaya devam edebilir.  

2-      Sağlık Bakanlığı’nın da yaptığı gibi “ihtiyaç durumuna göre sözlü sınavla da atama yapılabilir” maddesi eklenip referandum öncesi mülakatsız atama yapılabilir.

3-      Mülakata devam edilip puanlama yapılmadan “başarılı /başarısız” şeklinde değerlendirme yapılıp KPSS puan üstünlüğüne göre atamalar yapılabilir.

4-      KPSS puanı ve mülakat puanının aritmetik ortalaması alınarak atamalar yapılabilir.

Dershane Öğretmenleri İçin de KHK Lazım

MEB, Ekim döneminde dershanede ve etüt merkezlerinde 6 yıl çalışma şartını dolduran öğretmenleri bir defaya mahsus olmak üzere atamıştı. O günden bugüne yeni bir atama yapılmasını isteyen dershane öğretmenleri 6 yıl şartının esnetilmesiyle MEB’e atanmak istiyor. KHK’de bir defaya mahsus bir atama olduğu için eğer tekrar böyle bir alım düşünülüyorsa KHK’de yeni bir madde eklenmesi lazım.

**Kamupersoneli.net Notu; 20 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklanmıştı. Kontenjan ve takvim yarın veya en geç pazartesi açıklanacak. KHK’de düzenleme olmazsa 20 bin öğretmen yine mülakat puanı üstünlüğüne göre atanacaktır. KHK’de bir değişiklik olursa belki mülakatsız belki de daha farklı yöntemle atamalar yapılır. Dershane öğretmenleri için KPSS’siz yeni bir alıma gidilirse de 20 bin kontenjan için durumlar değişebilir ve Ekim’deki tabloyla karşı karşıya kalabiliriz. Bakalım öğretmen atamaları için bir “son dakika” düzenlemesi olacak mı, bekleyip hep beraber göreceğiz. 

Zeki KARA / KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Exit mobile version