Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan Akademisyenlerin İhracı Hakkında Açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında çeşitli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş açıklamalarında çiftçilerin kredi ve borçlarının yeniden yapılandırılması için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Ayrıca Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ÖZEL TV’LERİN YAYINLARI HAKKINDA CEZALAR 

Özel televizyon kanallarına haksız ve çok yüksek cezalar gelmiştir. Özel televizyon kurumları rekabete açık kurumlardır. Belli kısıtlarda hareket etmeleri, belli oranlarda yayın yapacak diye bir kural olmamalı.

KHK İLE AKADEMİSYENLERİN İHRACI 

Kanun Hükmünde Kararnamelerde olası bir yanlışlık yapıldıysa bunların düzeltilmesi için mekanizma kurmuştuk. Bunun yasal mekanizması bulunuyor. Konu ile ilgili bir yanlışlık varsa müracaatlar yapılır. Sonuç alınmaya çalışılır. Kesin bir karar değildir. Söz konusu kararda yanlışlık var ise düzeltilmesi mümkündür.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUM ANKETLERİ

Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin başlatılan kampanyanın henüz başındayız. Ancak ‘evetler’ ciddi miktarda önde gözüküyor. Kampanya ilerledikçe evet kampanyasının ciddi şekilde destek bulacağına inanıyorum. Bizler de sahadaki nabzı kontrol edeceğiz. 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Exit mobile version