Öğretmen

'En Az 100 Bin Kadrolu Öğretmen Ataması İstiyoruz'

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını açıkladı. Konu ile ilgili olarak Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Balık bir açıklama yaptı. Mehmet Balık açıklamasında en az 100 bin atama istediklerini söyledi.

20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAK

Mehmet Balık, İsmet Yılmaz’ın açıklamasına göre Başbakanımızın, Maliye Bakanımızın ve Çalışa ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın talimatı ile önümüzdeki hafta 20 bin öğretmen ataması yapılacağını belirtti. Sözcü’nün aktardıklarına göre Balık, “Önceden öğretmenler KPSS’ye girerek aldıkları puanlarla yarışırlardı. Ayrıca öğretmenler, MEB öğretmen atamaları ile atanmayı beklerlerdi. Şimdilerde ise atama yapılmaksızın öğretmen alımları yapılıyor. MEB tarafından alım yapılacak öğretmen sayısının 3 katı kadar öğretmen adayı mülakata çağırılıyor. Yapılan mülakatla aralarından 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılıyor. “dedi.

Mehmet Balık açıklamalarına şu sözlerle devam etti;

“Hiçbir nesnel ölçütü olmayan mülakat komisyonlarında birkaç yandaş müdür ve şube müdürü, adaylar arasından mevcut iktidarla bir ilişki bulabilmiş olanları sözleşmeli öğretmen olarak alım yapacaklar. Toplumun aklıyla ve atama bekleyen öğretmen adaylarımızla alay eden bu tavrı kınıyoruz.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü İsmet Akdeniz konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akdeniz’in açıklamasına göre şuan 100 binin üzerinde öğretmen ihtiyacı bulunuyor. Ancak kurumumuz 20 bin öğretmen alımı ile yetinmek zorunda bırakıldı. Toplam 1 milyon öğretmen adayı atama bekliyor. Bakanlığın konu ile ilgili bir planı olmadığından dolayı öğretmen atamalarında yaşanan sorunlar giderilmek yerine büyüyerek devam ediyor. Gençlerimizin umudu her defasında referanduma ertelenerek hayal kırıklıklarıyla sonuçlanıyor.”

100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMAK ZORUNDA

Mehmet Balık, “Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce hiç değilse kendi ilan ettiği 100 binin üzerindeki öğretmen açığını kapatmak zorunda. Yapılacak atamalar KPSS’deki puan üstünlüğünü baz alarak ve hiçbir iltimasa izin vermeden kadrolu öğretmen ataması şeklinde olmak zorundadır.” dedi.

Kamupersoneli.net | ANKARA