Öğretmen

40 Yaş Mağduru Okul Öncesi Öğretmenleri İdari Düzenleme İstiyor

Ataması yapılan ancak 40 yaş şartından dolayı tekrar görevden alınan okul öncesi öğretmenleri idari düzenleme yapılmasını talep ediyor. Öğretmenlikte 40 yaş şartının kaldırıldığını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

Sitemize gönderilen yazıyı aynen aktarıyoruz ve konuyu MEB’in takdirine sunuyoruz.

“2000-2003 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığıyla Anadolu Üniversitesi arasında Okul Öncesini güçlendirme ve geliştirme amacıyla bir protokol imzalandı. Protokole göre okul öncesi öğretmenliği bölümünü bitirenler öğretmen olarak atanacaktır deniyordu. Bu protokol uyarınca ikinci bir lise olarak kız meslek lisesini bitirdik. Daha sonra okul öncesi öğretmenliği alanında lisans diplomamızı aldık.

04/06/2007’de üniversiteden mezun olduktan sonra MEB’e bağlı okullarda okul öncesi öğretmenliği için yeterli kadro açılmaması sebebiyle ek ders karşılığı kadrosuz usta öğretici ve ücretli öğretmen sıfatıyla çalıştık. 2009’da MEB 15 bin okul öncesi öğretmeni ataması yaptı. KPSS’den yeterli puan alarak elektronik ortamda başvurumuz önce kabul edildi, daha sonra 40 yaşından gün aldığımız gerekçesiyle iptal edildi.

Danıştay 12. Dairesi açmış olduğumuz davada bizi haklı buldu. MEB, Danıştay kararı gereği atamamızı 26/04/2013’te gerçekleştirdi. Asaletimiz 26/04/2014 tarihinde onaylandı. Görevden alınmamıza sebep olan temyiz kararı ise 20/06/2014 elimize ulaştı. MEB hiç zaman kaybetmeden 04/07/2014 tarihinde nihai karar olmadan bizi görevden aldı.3 yıl oldu görevden alınalı. Bu süreçte davamıza bahis konusu olan öğretmenlikte 40 yaş sınırı 28 Ocak 2015’te tamamen kaldırıldı, hala görevimize iade edilemedik. Ayrıca okul öncesi eğitimin zorunlu olacağı haberi bizi bir kez daha umutlandırdı. Bizler gibi deneyimli tecrübeli, memleketini milletini seven ve bu şuurda nesil yetiştirecek öğretmenlere ihtiyaç duyulacağı kanaatindeyim.

Böyle bir mağduriyet yaşamak bizi üzdü. Hükümetimiz döneminde lehimize çıkan yargı kararı gereği atanmamız bizi mutlu etmişti, şimdi ise lehimize idari tasarrufta bulunulmamış olmasına inanamıyorum. Hükümetimizin her sorununu çözen, çözmeye uğraşan iradesinin bizim sorunumuzu da çözeceğini umut ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın her konuşmasını heyecanla dinliyorum.

Böyle köklü bir davanın, geniş bir bakış açısının ve güçlü iradenin yaklaşık atanmış 80 kadın öğretmenin bu mağduriyetinin 28 Şubat dönemi sıkıntılarını hatırlatan çileye dönüşmeden idari yönden çözmesini istiyoruz. Hükümetimize güveniyoruz.

Şuna kesinlikle inanıyorum: Sayın Cumhurbaşkanımız, bunca mücadele ve emeğe rağmen 40 yaş sebebiyle nihai karar olmadan öğretmenlikten atıldığımızı duysa sorunun çözümü için gerekli girişimlerde bulunurdu. Toplumsal tabanı oluşturan kıt imkanlara rağmen okumuş, yetişmiş kadınlar olarak bizler ülkemizin çocuklarını yetiştirmek istiyoruz. Lütfen görevimize iade konusunda yardımcı olmanızı bekliyoruz.”

Kamupersoneli.net | ÖZEL İÇERİK

Bir Yorum

  1. Arkadaşlar sizin bir kısmınızı görvine iyade etkiler onların torpili mi vuvvetli acaba

  2. bu gün 31.10.2018.aradan 19 ay geçti. beklentilerimiz ızdıraba dönüştü. sayın yeni bakanım lütfen bu ızdıraba son veririniz.