30 Bin Öğretmen Ataması Bekledik Ama Olmadı

MEB, 20 bin öğretmen ataması yapacağını açıkladı. Kılavuz ve kontenjanlar gelecek hafta yayımlanacak. Öğretmen adaylarının beklentisi 20 binin üstündeydi ama olmadı.

30 Bin Beklentisi Olmadı

Ekim ayındaki öğretmen atamasından sonra öğretmen adaylarının yeni atama beklentisi sürekli oldu. 15 bin atama, adayları memnun etmese de OHAL şartları ve meslekten ihraçlar olduğu için öğretmen atamasının devamının geleceği umutla beklendi. Kasım, Aralık, Ocak ayları da geride kaldı ve 9 Şubat itibariyle 20 bin öğretmen alımı olacağı açıklandı.

20 bin öğretmen ataması azımsanamaz lakin beklentiler 30 bindi. Öğretmen adaylarının hesapları 30 bin üzerinden yapıldı. Bizler de kamupersoneli.net olarak beklentimizi 25-30 bin olarak dillendirmeye başladık. Ama maalesef atama sayısı 20 bin olarak açıklandı.

Referandumun etkisinin olacağını düşündük ve 30 bin öğretmen ataması beklentisini ortaya koyduk ama olmadı.

MEB’de 30 binin üzerinde öğretmen meslekten ihraç edilmişti. KHK’de de meslekten atılanların yerine personel alınabileceği yazıyordu. Bu sebepten Şubat-Mart döneminde 30 bin öğretmen ataması yapılır diye düşündük ama olmadı.

MEB, geçen yıl Şubat’ta 30 bin öğretmen atamıştı. 2017’de de 30 bin öğretmen ataması yapar diye bekledik ama olmadı.

***20 bin öğretmen ataması azımsanamaz ama keşke Cumhurbaşkanı ERDOĞAN veya Başbakan YILDIRIM devreye girip 20 bin öğretmen atamasının arttırılması talimatını verse öğretmen adayları için harika bir gelişme olur diye düşünüyoruz.

Kamupersoneli.net | Zeki KARA | ÖZEL İÇERİK

Exit mobile version