2003'ten Beri 561 Bin 431 Öğretmen Atandı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin SETA’da düzenlenen bir panele katılarak çeşitli açıklamalarda bulundu. SETA’da düzenlenen panelin konusu “Aday Öğretmen Yetiştirmenin Geleceği ve Aday Öğretmenlik Modeli” olarak belirtildi.

561 BİN 431 ÖĞRETMEN ATANDI 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin aday öğretmenlik uygulamasını başlatma nedenlerini açıkladı. Yusuf Tekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi

“Fiziksel yatırımlar, bütçeden ayrılan kaynak itibarıyla bakıldığında aslında çok yüksek bir memnuniyet olması beklenirken çok düşük. Ülkelerin demokrasi düzeyleri üzerinden göstergelere bakarken bütçeden eğitime ayrılan paya bakıyoruz. Türkiye son 15 yılda ciddi mesafe katetti. Genel bütçenin beşte biri eğitim harcamalarına ayrılmış durumda. Buna rağmen memnuniyetin düşük olmasının gerekçeleri üzerinde durmak gerekirdi. Biz 3-3,5 yıldır niye bu kadar kaynak ayrılmasına rağmen memnuniyet oranı bu kadar düşük, bunu masaya yatırmıştık. Her bir konuda alan araştırmalarıyla desteklenen politika önermeleri geliştirdik.”

Ayrıca Müsteşar Yusuf Tekin 2003 yılından itibaren ataması yapılan öğretmen sayısının 561 bin 31 olduğunu açıkladı. Müsteşar Tekin konu ile ilgili olarak “Mevcut öğretmenlerimizin sayısıyla kıyasladığımızda, 948 bin öğretmenimiz bulunmaktadır. Yüzde 60´a yakın bir kısmı şuan ki hükümet döneminde atanmış. Buna rağmen öğretmen nitelikleriyle alakalı bir problemimiz bulunuyor. Demek ki öğretmen niteliklerinin artırılması, hükümetin iktidara geldiği yılların en başında başlamış olsaydı öğretmenlerimizin yüzde 60´ı yeni konsepte göre istihdam edilmiş ve adaylık sürecini tamamlamış olacaktı.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Exit mobile version