Başbakan Binali YILDIRIM'a Memur Adayları Adına Atama Mektubu ve Çağrısı

Kamupersoneli.net olarak da atama bekleyen adaylar adına Sayın Başbakanımıza bir mektupla çağrıda bulunmak istedik. Samimi bir şekilde yazdığımız aşağıdaki mektubu Sayın Başbakanımıza arz ediyoruz.

Kamupersoneli.net yazarlarından Zeki KARA’nın Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a mektubu:

Sayın Başbakanım; Biliyorsunuz KPSS’ye girip de atama bekleyen mezun sayısı çok. Doğal olarak CİMER, BİMER ve AKİM’e atamalarla ilgili çok fazla talep gitmektedir. Hayatlarına yön vermek isteyen memur adayları her platformda kadro ve atama taleplerini sizlere aktarmaktadırlar. 2016 KPSS’ye girip de yüksek puanlarla atama bekleyen on binlerce lisans-ön lisans-orta öğretim mezunu sizden 2017 yılının atama müjdesini duymak istemektedirler.

Sayın Başbakanım; Hükümetleriniz döneminde kamuya yüz binlerce personel atandı ancak kamunun personel ihtiyacının da olduğu muhakkaktır. FETÖ soruşturması kapsamında şu ana kadar 95 bin kişi meslekten çıkarıldı, belki bu sayı daha da artacaktır. Liyakat ve ehliyet sahibi sadakatli gençlerimiz meslekten atılanların yerine yeni personel alımlarının yapılmasını istemektedirler.

Sayın Başbakanım; 2010 KPSS’deki kopya yüzünden birçok başarılı memur adayımız kamuya atanamamıştı. Ayrıca FETÖ, kamuya girişteki mülakatı (sözlü sınav) kullanarak kendi elemanlarını işe yerleştirmiştir. Devletine ve milletine bağlı gençlerimiz kopya ve mülakat yüzünden mağdur olmuştur. Onlar da boş olan kadroların atamaya açılmasını ve mülakat (sözlü sınav) sisteminde düzenleme yapılmasını talep etmektedirler.

Sayın Başbakanım; Öğretmen adayları MEB’den; sosyal çalışmacı, sosyolog ve psikologlar Aile Bakanlığı’ndan; hemşire, ebe, tıbbi sekterler, acil tıp teknisyenleri, sağlık alanındaki mezunlar Sağlık Bakanlığı’ndan; ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekimler Tarım Bakanlığı’ndan; harita mühendisleri, tapu kadastro tekniker ve teknisyenleri Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nden; iş ve meslek danışmanları İŞKUR’dan; işletme, iktisat, maliye, kamu yönetimi mezunları Maliye Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumlardan; polis adayları Emniyet Genel Müdürlüğü’nden; BESYO mezunları Spor Bakanlığı’ndan; yerel yönetim, büro yönetimi mezunları Belediyelerden; ön lisans mezunları PTT’den ve üniversitelerden; zabıt katibi, infaz koruma memuru adayları, adalet mezunları Adalet Bakanlığı’ndan; kısacası yüksek puanlı adayların hepsi 2017 yılı içinde iyi bir sayıda personel alınmasını talep ediyorlar.

Sayın Başbakanım; Mektubumda kısaca atama bekleyen adayların kadro ve atama taleplerini size aktarmak istedim. KPSS’ye giren gençlerimiz referandumla birlikte istikrarın devam edeceğine inanmaktadırlar. Yıllarca belki işsiz kaldılar, atanamadılar ama mücadelelerinden vazgeçmediler. Gençlerin bu samimi taleplerini sizin takdirlerinize sunuyorum. Saygılarımla. (Zeki KARA/ Eğitimci-Yazar)

Kamupersoneli.net Notu: Yukarıdaki mektubumuzun Sayın Başbakana ulaşmasını çok istiyoruz. Sayın Başbakanımızın işsiz gençlere ve memur adaylarına müjde vereceğine inanıyoruz.

Exit mobile version