2017 KPSS'de Lise Önlisans Sınavı Olacak mı?

KPSS Lise- Önlisans sınavının, 2017 yılında yapılıp yapılmayacağı ile ilgili haber yapıyor olmamızın nedeni, bu konu ile ilgili adayların kafalarını karıştıran birçok soruya cevap olması sebebi iledir. KPSS’de tek yıl ve çift yıl farkını, sizlere aklınıza takılma ihtimali olan sorularla birlikte açıklayacağız.

KPSS Sınavına Tek Yıllarda Kimler Girebilir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı, tek yıllarda A Grubu kadrolar için ve öğretmen adaylarının alımları için yapılmaktadır. 2017 yılı da tek yıl olduğu için, bu yıl da yalnızca öğretmen alımları ve A Grubu kadroları için alımlar yapılacaktır.

A Grubu Kadrolar Hakkında Bilgi:

A Grubu kadro denilince de içinin doldurulması gereliyor. Adaylar acaba ben A grubu kadroya dahil miyim değil miyim diye merak ediyorlar. A grubu kadrolar: müfettiş yardımcısı, uzman yardımcısı, kaymakamlık gibi pozisyonlarda çalışacak kişiler için kullanılır. 

Öğretmen Adayları Her Yıl Sınava Giriyor:

Öğretmen adayları, atanabilmek için o yıl yapılan KPSS sınavına girmek zorundadırlar. Çünkü öğretmen atamalarında puanlar yalnızca bir yıl geçerlidir.

KPSS’ye Çift Yıllarda Kimler Giriyor?

Çift yıllarda KPSS’ye tüm üniversite lisans ve önlisans mezunları ile ortaöğretim mezunları girebiliyor. Kamuda B grubu kadrolara alımlar, çift yıllarda alınan puanlar ile yapılır. 

Bakanlıkların kendi yaptıkları memur alım sınavlarında da çift yıllarda alınan puanlar kullanılır. Bakanlıklara sözleşmeli personel alımlarında, çift yıllarda alınan KPSS puanı kullanılır.

2017 Yılında Kimler Sınava Girecek?

2017 yılında öğretmenlik bölümü mezunları ve A grubu kadrolara yerleşmek isteyen kişiler sınava gireceklerdir. 2017 yılı KPSS ile ilgili gelişmeleri, başvuru sürecini ve detayları da sizlere ayrıca bildireceğiz.

Kamupersoneli.net | Özel İçerik

Exit mobile version