Şubat Ayında Mülakatsız 50 Bin Öğretmen Ataması İçin Bastırılıyor

Öğretmen adayları Şubat ayında 50 Bin öğretmenin, sözlü sınav (mülakat) olmadan, yalnızca KPSS puanları ile atanmasını istiyorlar. Konu ile ilgili paylaşımlar, sosyal medyanın da gündemine oturdu. Öğretmen adaylarının bu isteklerine, desteklerde gelmeye devam ediyor.

Şubat Ayında 50 Bin Öğretmen Atamasına Destek:

Türk Eğitim Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi M. Yaşar Şahindoğan, konu ile ilgili olarak şu sözlerle destek verdi:

“Ücretli öğretmenliğe hayır. Mülakatla değil, sadece KPSS ile #ŞubattaMülakatsız50BinAtamaHakkımızdır. MEB bu haklı talebe kulak tıkayamaz. Bakan bu ihtiyacı görmeli. Maliye ve MEB anlaşsın, ataması yapılmayan öğretmenler bayram etsin. Türk Eğitim Sen atanamayan öğretmenlerle omuz omuzadır. Türk Eğitim Sen ataması yapılmayan öğretmenlerin sesidir. Hem mülakata, hem de ücretli öğretmenliğe karşıyız. MEB yetkilileri öğretmene başka iş önermek yerine istihdam sağlamalıdır. Artık mazeret kabul etmiyoruz. Mülakat adam kayırma,ücretli öğretmenlik kölelik demektir. Mülakata hayır, ücretli köleliğe hayır. KPSS ye dayalı kadrolu istihdam istiyoruz. Sözleşmeliliğe de, mülakata da hayır diyor, kadrolu atama istiyoruz. Bütçede eğitim harcamalarından tasarruf olmaz, ihtiyaç ölçüsünde atama yapılmalıdır.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Şubat ayında 50 Bin öğretmen atamasına şu sözlerle destek verdi:

“Madem ki 100 bin öğretmen ihtiyacımız var, o halde #ŞubattaMülakatsız50BinAtamaHakkımızdır. MEB sağır sultanı oynama, sorumlularına sahip çık.”

Sendikalardan buna benzer, binlerce Şubat ayında 50 Bin öğretmen ataması olması gerektiği ile ilgili mesajlar yazıldı.

Öğretmenler Ne İstiyor?

Öğretmen adayları, atanamadıkları sürece işsiz olduklarını, öğretmen olmak için bu bölümü okuduklarını ve atanmanın hakları olduğunu düşündükleri mesajları sosyal medyadan gönderiyorlar. Şubat ayında 50 Bin atama isteyen bazı öğretmen adaylarının sosyal medya mesajlarını, sizler için derledik.

İşte O Mesajlar:

  • Bırakın bildiğimiz, eğitimini aldığımız işi yapalım. Yani öğretmenliği yapalım.
  • Başka meslek değil, kendi hakkımızla girip kazandığımz bitirdiğimiz bölümün mesleğini yapmak istiyoruz.
  • 450 bin öğretmen atama bekliyor milyonlarca öğrenci mağdur.
  • Eğitimde kar zarar hesabı olmaz. Ücretli öğretmenliğe son verilsin.
  • Çok bekledik atanmak istiyoruz.

Sosyal medyada öğretmen adayları, bu mesajlar ile benzerlik taşıyan binlerce yorum yazdılar. Öğretmen adayları, bir an önce atanıp kendi işlerini yapmak istiyorlar.

Kamupersoneli.net | Özel İçerik

Exit mobile version