Atanamayan Öğretmenler Başka İş Yapsın Sözlerine Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Ülkemizde yıllardır “Ataması Yapılmayan Öğretmenler” mağduriyeti devam ediyor. Bu soruna çözüm üretilmediği gibi, öğretmen adaylarını üzecek açıklamalarda bulunuluyor. Son olarak Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin bazı açıklamalarda bulundu.

Semih Aktekin  yaptığı açıklamada; “Her üniversite bitiren iş beklentisiyle hayata atılıyor. Rakamlar ortada. Öğretmen olarak atanmayı ümit eden 1 milyona yakın aday var. Eğitim fakültesinde okuyan 228 bin, fen-edebiyat ve ilahiyat fakültelerindekilerle birlikte 100 bin civarında, formasyon alanlarla yaklaşık 1 milyon aday atamayı devletten bekliyor. Oysa ihtiyacımız 100 bine yakın. Onların öğretmen olamazlarsa başka sektörlerde istihdamı için seçmeli derslerle transfer edilebilir beceriler edinmelerini düşünmeliyiz. Tarih okuyan artık müzeciliğe, turizm rehberliğine; Türk dili edebiyatı okuyan yerel gazetecilik ya da yayıncılığa; matematik okuyan bankacılık veya sigortacılığa yönelsin, özel sektöre gitsin. Her şeyi devletten beklemeyelim. Özel sektör de atama bekleyen 1 milyonluk öğretmen havuzundan faydalanmalı, kolejler buradan öğretmen almalı, üniversiteler araştırma görevlisi olarak yararlanmalı.”

Bu sözler atama bekleyen öğretmenlerin tepkisine neden oldu. Facebook paylaşım sitesinde biraraya gelerek örgütlenen öğretmen adayları çalıştıkları iş alanlarının fotograflarını çekerek duruma isyan ettiler. İşte o paylaşımlardan bazıları:

Kamupersoneli.Net | Özel Haber

Exit mobile version