Adaylar tepkili: KPSS'den 93 puanı olan aday değil 65 puanı olan sözlü sınava girecek

Adli Tıp Kurumu 55 memur alımı ilanı başvuruları 9-16 Ocak 2017 tarihleri arasında alınmıştı. KPSS 2016/4 ile Adli Tıp Kurumu 55 memur alımı başvuru sonuçları açıklandı. Adli Tıp Kurumu KPSS 2016/4 ile 55 memur alımı için sözlü sınava katılabilecek adayların listesini yayınladı. Adaylar KPSS önlisans’tan 93 puan almış adayın “Adli Tıp Teknikeri” kadrosuna başvuru yaptığını ve bölümü geçersiz olduğu için KPSS’den 64 puan alan adayın o kadroda tek başına sözlü sınava gireceğini görünce tepki gösterdi.

KAMUPERSONELİ.NET NOTU: ADAYLAR KENDİ BÖLÜMÜ DIŞINDA TERCİH EDİLEN KADRO İÇİN TEPKİ GÖSTERMİYORLAR, 93 PUAN ALIP ATANAMADIKLARINA VE BU PUANLA İŞSİZ KALMALARINA TEPKİ GÖSTERİYOR…

ÖRNEK TEPKİLERDEN BİR TANESİ;

İŞTE ADAYLARIN TEPKİ GÖSTERDİĞİ O PUANLAR

Diğer durum ise şu şekilde;

Adli Tıp Kurumu, yayınladığı ilanla 21 adli tıp teknikeri, 8 kimyager, 5 biyolog, 4 patoloji teknikeri, 4 makine mühendisi, 3 elektrik elektronik teknisyeni, 3 kimya teknisyeni, 2 psikolog, 2 laborant, 1 radyoloji teknikeri, 1 makine teknisyeni ve 1 inşaat mühendisi alımı yapacağını duyurmuştu.

Adli Tıp Kurumu resmi internet sitesinden yayınlanan duyuru şu şekilde;

“Adli Tıp Kurumu merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesi uyarınca istihdam edilmek üzere; ilan edilen kadrolara 09 –16 Ocak 2017 tarihleri arasında internet üzerinden yapılan başvurular Başkanlığımızca incelenmiştir.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayları belirlemek amacıyla, Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin 14 üncü  maddesi gereğince, başvuruları kabul edilen adayların ÖSYM tarafından yapılan KPSS’da almış oldukları puanların en yüksek puandan başlamak üzere sıralamaları yapılmış ve ilan edilen kadro sayısının on katı kadar en yüksek puanlı adaylar sözlü sınava girmeye hak kazanmıştır.

Sözlü sınavlar İstanbul Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu merkez binasında yapılacak olup, sözlü sınav tarihleri daha sonra açıklanacaktır.”

Exit mobile version