4/C'li Personele Ek Gösterge Ödemesi Yapılacak Mı?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’a 4/C kapsamındaki personele toplu sözleşme ile tanınan ücret hakkına ilişkin bir soru önergesi verildi. 

Verilen soru önergesinde Meclis Başkanı Kahraman’a 4/C’li personele ek gösterge ödemesinin yapılıp yapılmayacağı soruldu. Verilen soru önergesi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman tarafından yanıtlandı. Soru önergesinin detayları ise şöyle;

Soru Önergesinin Detayları

Aşağıdaki sorularımın Meclis Başkanı Sayın İsmail Kahraman tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Aşağıdaki sorularımın yanıtlanması hususunu arz ederim.

1) Toplu sözleşme ile 4C statüsünde çalışmakta olan Meclis personeline brüt olarak aylık 158,00-TL ücret verileceği belirlenmiş midir? Bu belirleme hangi tarihte yapılmıştır?

2) Toplu sözleşme ile 4C statüsünde çalışmakta olan Meclis personeline aylık 158,00 TL ödeme yapılacağı belirlenmesine rağmen, personele 1 yıldır bu ücretin ödenmediği doğru mudur? Bu ücretin ödenmeme gerekçesi nedir? Bu ücret ne zaman ödenecektir?

Verilen Soru Önergesinin Cevabı

İlgi önergeniz ile 4/C kapsamındaki personele toplu sözleşme ile tanınan ücret hakkı soru konusu yapılmıştır. Kurumumuzda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin (C) bendine göre geçici olarak çalıştırılan personele, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme’nin kamu görevlilerinin geneline ilişkin hükümleri uygulanmaktadır.

Anılan Sözleşme’nin “Geçici personele ek ödeme” başlıklı 24’üncü maddesinde Yüksek Seçim Kurulu ve Türkiye İstatistik Kurumunda istihdam edilen geçici personel ile 29.12.2014 tarihli ve 2014/7140 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen geçici personele, 1.800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarda ek ödeme verilmesi hükme bağlanmıştır. Söz konusu ek ödemenin Kurumumuzca yapılabilmesi için konuya ilişkin mevzuata göre TBMM Başkanlık Divanınca karar alınması gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Saygılarımla

Kamupersoneli.net- ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Exit mobile version