MEB 4+4+4 Sistemi Yerini 3+3+3+4'e Bırakıyor ( Yeni Eğitim Sistemi Nasıl Olacak? )

Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 Sistemi Tarihe karışacak.

Yeni Eğitim Sistemi 3+3+3+4 olacak. Milli Eğitim Bakanlığı eski bakan Ömer Dinçer Dönemi içerisinde 4+4+4 eğitim sistemine geçmiş 2012 yılından günümüze kadar söz konusu sistem bir çok kesimden tepki çekmişti. Ağır eleştirilere maruz kalan 4+4+4 eğitim sisteminin yerini, 3+3+3+4 sistemine bırakacağı ve söz konusu düzenlemelerin henüz Milli Eğitim Bakanlığı’na bile bildirilmediği, Beştepe’de konu için çalışmaların devam ettiği iddia ediliyor.  Kulislerden edinilen eiddiaya göre 3.sınıf, 4. sınıf ve 5.sınıflar ilkokul olacak.

0-1-2. Sınıflara Anaokulu Öğretmenleri Ders Verecek

Sınıflar temelden başlayacak yani 0, 0-1-2. sınıflar için üniversiteler içerisinde yeni bölümler açılacak. Pilot uygulamanın ise 2017 yılında başlayacağı iddia ediliyor. Anaokulu öğretmenleri hizmet içi eğitim alarak temel düzeyden sonra 3-4-5 düzeyinde de eğitim verebilecek.

İlkokullarda hazırlık sınıflarında 66 ayı dolduran çocuklar eğitime başlayacak. Söz konusu sistemin gelmesi durumunda ana sınıfır öğretmenleri sınıf öğretmeni olabilecek. 

Konu hakkında bilgiler geldikçe siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.Söz konusu haberlerden her yerde haberdar olabilmek için kamu personeli android uygulamasını indirin.

Kamupersoneli.net | Ankara
Exit mobile version